23 september 2008

Abiskobilder

Får se om jag ids skriva en lång resberättelse någon dag annars får ni nöja er med fotona och dess bildtexter (som stor slideshow). Skall ta och fixa till bilderna någon dag för nu är det lite dålig vitbalans, skärpa och djup i många av dem.Första dagen tog vi bara en promenad ner till Torneträsk på östra sidan av jåkken. Barnen byggde stentorn.

Andra dagen gick vi upp för Njulla och sen ner med linbanan. Efter lunch så gick vi en tur längst den västra stranden och sen Rallarleden tillbaka. Vi stötte på Peppar och Tovah utanför turiststationen och Toavah ville att vi skulle följa med och titta på tunneln man kunde gå igenom och sen kikade vi på stället där vattenkraftverket legat. På kvällen gick jag och barnen med Peppar, Tovah och Mattias bort mot tältplatsen och sen tillbaka.

Tredje dagen hade Henrik ont i sitt knä (överansträngt) så han låg i en soffa i Brasrummet hela dagen. Jag och barnen gick till Marmorbrottet och vek sedan in på en naturstig innan vi kom tillbaka till stationen. Efter lunch tog jag en egen promenad ner till båthamnen och vidare längst stranden bort mot forskningsstationen, tog rallarleden tillbaka.

Sen blev det en lång väntan på att tåget skulle gå.

Däremellan sov vi eller åt riktigt smaskig mat.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh mysiga bilder!