29 september 2008

Och hur stereotypt blev inte det ?

Nu har Vägverkets förslag på en Fru Gårman publicerats kan man läsa i SvD.

Givetvis är hon långhårig och har kjol/klänning. Vore intressant att få se statistik som visar att det är representativt för kvinnor idag :-) Vad har hon på fötterna Ballerinaskor eller är hon barfota? Eller är det ett par lågklackade men lårhöga stövlar kanske. Vältränade vader har hon i alla fall :-)

Själv har jag ganska så kort hår (fast den där längden kanske jag uppnår nu) och kjol/klänning tillhör inte vardagskläderna direkt och absolut inte A-linjeklänning.

Hmm har Herr Gårman något i bakfickan eller har han en väldigt vältrimmad rumpa?

Blir Sverige ett mer jämställt land för att vi har övergångsskyltar med kvinnor på eller kommer det bli en sådan där sak som man bara gör för att få tyst på gnället och sen händer inget med de viktiga frågorna som varför många kvinnor har längre lön än männen på likvärdigt jobb.

Men nu gör jag mer eller mindre en upprepning av en gammal postning så det är väl dags att vara tyst :-)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

eatfrog sa...

jag tycker man kan ta bort personen helt från dendär skylten, eller kanske bara ha ett par ben. nog fattar man ju.

känns som såndär ultratypisk svensk grej i strävan efter jämställdhet, man skapar en höna av en fjäder och ojar sig över ett rent icke-problem.

"kvinnor i chefspositioner? ooouuufff... fan vad jobbigt... men hördu, har du tänkt på att det inte finns nå kvinnor på domdär gåman-skyltarna?"

Anonym sa...

Tyvärr har jag inte varit i Sverige på senaste tiden och därför issat skyltarna. Finns de på våra gator nu? Är det olika skyltar på olika övergångsställen och är det då meningen att det ska fungera som på dam- och herrtoaletter?

Béatrice Karjalainen sa...

Mgnus: Nej de har inte börjat användas ännu.