27 september 2008

Men släpp fram de nya istället


Idag kan man läsa i Aftonbladet
Jokrarna är grädden på moset i Melodifestivalen – det som ger tävlingen en extra krydda.

Då har det handlat främst om artister som erbjudits en plats i tävlingen av SVT.

Inför Melodifestivalen 2009 har SVT tänkt i nya banor. Enligt Aftonbladets källor kommer jokerplatserna nu att väljas ut på ett annat sätt.

– Det handlar om att handplocka internationellt framgångsrika låtskrivare som får förtroendet att själva välja den artist som framför deras bidrag, säger en källa.

Vidare står detr längr ner:
Han [Christer Björkman] bekräftar att det är ett av flera scenarier SVT tittar på. Inget bestäms förrän juryn om ett par veckor valt ut de 28 bidragen.

– Först då vet vi vad vi har, och vad vi måste komplettera med för att få en bredd.

Kanske skulle de få mer bredd om de vågade satsa på nya låtskrivare istället för att bara ta med låtar från Ingela Pling Forsman, Bobby Ljunggren och allt vad de nu heter. Jag tror vad jag vill på att de lyssnar på alla låtarna anonymt, det vore underligt om de gamla rävarna alltid var de som lät bäst. Hur kommer det sig att man inte hör deras låtar sä där jätteofta på radio annars? Nä fram för nya talangfulla låtskrivare. Jag vet i alla fall en som skickat in ett bidrag och håller tummen stenhårt för att hon skall bli utvald (nu har jag givetvis inte hört just melodifestivallåten men är den i samma kvalite som det andra man hört så borde den bli utplockad).

Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan informera om att alla låtar lyssnas på och vi i juryn vet absolut inte vem som har skrivit låtarna.Man vet inte heller vem eller vilka som sjunger om man nu inte känner igen rösten.