09 september 2008

Undra hur det drabbar "vår" skola

160 personer inom skolan i Boden skall sägas upp. Undra hur det kommer drabba mina barns skola. kommer de bli av med extraresursen i matte eller annan personal man har för att göra undervisningen bättre och mer individanpassad, hur blir det med fritidspedagogerna? Hoppas innerligt att barnens skola klarar sig.

Fattar inte var de skall hitta allt folk de vill plocka bort, man hör ju inte direkt talas om läraröverskott i skolorna. Låter som de kommer tvingas stänga ner fler skolor, leder det till större klasser på de skolor som blir kvar eller kommer vissa familjer tvingas välja en friskola för att ha skolgång i närheten av sitt boende? Tänk om barnens skola läggs ner helt, var skall de då gå?

Hur mycket sponsrar Bodens kommun gallerian med? Vad kostade Boden Arena kommunen? Magic Castle kommer kommunen gå in med något där? Kanske dags att se över prioriteringarna lite. Barnfamiljer stannar/flyttar in om det finns bra skola/fritid för barnen tror faktiskt inte att en gallerias vara/ickevara är bidragande till om man stannar/flyttar in. Jag valde ju själv Boden framför Luleå för att vi fått höra att det var lugnt och tryggt för barnen med bra barnomsorg mm och jag gillade småstadskänslan. Nu verkar man göra allt för att komma från den.

Man säger att en del av minskningarna beror på friskolorna och det kan jag ju förstå när det kan etableras hur många friskolor som helst i kommunen. Det är klart att man inte kan ha hur många skolor som helst i en liten kommun men alla måste få ha nära till en kommunal skola där barnen sätts i första rummet.

Inga kommentarer: