27 april 2009

Dela på Bloggy bookmarklet

@lolitalocoBloggy efterlyste en bookmarklet för att kunna dela sidor man besöker snabbt och enkelt på Bloggy. Jag letade lite men hittade ingen så jag fixade en själv. Javascriptkunnandet låg där bak och pyrde och det var inte direkt kärnfysik :-)

Så vill du dela artiklar mm med vännerna på Bloggy så kan du använda denna bookmarklet Dela på Bloggy genom att dra den till dina bokmärken. Sen när du läser något du vill dela klickar du bara på bokmärket så flyttas du till Bloggy och kan skriva mer text om du vill. Du kommer lämna sidan du läser men jag kanske fixar en version där det inte händer så småningom eller om någon lite snabbare programmerare vill fixa det kanske.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Psykbryt sa...

Underbart! Tack! :)

Göran Lindgren sa...

Kan du förklara hur man får ett Bookmarklet för Tumblr att fungera i Internet Explorer? Det går utmärkt i Firefox men jag får inte till det i IE. Går det överhuvudtaget?
undrar Göran Lindgren

Béatrice Karjalainen sa...

@Göran Lindgren Bookmarklets är Favoriter i IE, du får prova att lägga som favorit. Fungerar inte alltid. Använder inte IE själv så jag har inte testat så där tokmycket.

Göran Lindgren sa...

Tack för snabbt svar! Jag har provat att spara som favorit men får det inte att funka. Hittar inget om just detta varken på Tumblrs hjälpsidor eller på nätet.