21 april 2009

Summering av dagen, blev lite gjort och lågt Hb bekräftat

Idag skulle jag ju bara lata mig och det har jag nästan gjort hela dagen men lite han jag med. Efter frukosten rengjorde jag sensorn i min EOS 300D, det låg något skräp som gav en svart prick mitt i alla bilder. Sen for jag till Sävast och åt lunch med mina "arbetskamrater" (jag är anställd på samma ställe som dem men vi jobbar ju inte ihop när jag är hemma). Lämnade pengar till en av dem och fick mitt Ullmaxställ (merinoull) plus ett par långa varma vinterstrumpor, satt och snackade där i 1 timme.

Efteråt hämtade jag Herman och vi åkte till vårdcentralen för att jag skulle ta Hb-värde. Det var inget kul alls värdet har gått ner från 118 till 103, måste nog be om att få ta ett depåvärde också för depårna var fyllda i januari och börjar värdena klättra neråt brukar det betyda att depåerna tömts. Provtagningssköterskan tyckte absolut att jag inte skulle vänta 3 månader innan jag kommer in och tar nästa värde i alla fall, det som är mitt normala intervall innan jag känner att shit nu är det nog toklågt.

Barnens gamla förskola ligger bredvid VC så vi gick dit, Herman ville hälsa på sina gamla fröknar men vi hade otur det var utbildningsdag idag och bara vikarier där som undrade vilka vi var.

Sen for och köpte en täljkniv så nu har han fått lära sig tälja, skurit sig i fingrarna 2 ggr men vägrar att säga att det var det som hände "jag vet inte vad som hände" och "pappa det var en kvist som rev mig". Sambon hävdar att det var ett väldigt rent och skarpt sår för att vara gjort av kvist. Herman tror nog att han aldrig skall få tälja mer om han berättar att han skurit sig. Försökte förklara att man skall vara försiktig men att olyckor händer och att man får vara lite extra försiktig i början.

Innan vi åkte hem svängde vi förbi Djurmagazinet som flyttat in runt hörnet här och köpte kattsand och sen in på kioskpiraten för att hämta ett paket från H&M. Upptäckte att Kioskpiraten fått in ett av mina favoritteer Kusmi Sweet Love på jättestor burk, köpte en genast då min lilla burk tog slut igår. Hon som har kiosken berättade också att de kommit med ett nytt te, violsmak, låter ju helt underbart. Det var restnoterat i London men hon lovade att ta in det så fort det bara går. Hämtade upp Vincent hos hans kompis innan det var matdags.

Väl hemma så var det dags att fixa maten och medan jag påbörjade matlagningen hörde Jalle av sig och tackade ja till att gå ut och äta för att fira hans födelsedag och jobb. Vi två och A gick på Tallkotten och åt jättegoda pizzor och god efterrätt. Jalle fick ett paket med Tiramísupraliner av mig. Hoppas de smakar gott.

När jag kom hem kom jag på att jag inte visat min nya fina klänning (hade den på mig) jag köpte i helgen här i bloggen så jag riggade upp kameran på spisen och tog ett kort. Passade på att fota de andra två klänningarna jag köpt också samt min ursöta t-shirt med en elefant på.

Vissa klänningar är smickrande för figuren, andra är det inte, i alla fall inte på bild.






Herman ville även att jag skulle visa upp hans växande dinosaurie som han köpte igår och hällde vatten på. I morse hade "äggskalet" brutits upp och ett huvud stack upp. Han var överlycklig. Vi får se hur mycket den har vuxit i morgon.




Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Felicitas sa...

Åh, den övre ser ut att vara samma som jag har - från Lindex?! Jag gillar den jättemycket själv och den sitter jättefint på dig!!

Béatrice Karjalainen sa...

@Felicitas Jupp från Lindex. Lyckades köpa den för halva reapriset så jag blev jätteglad. Har så svårt att hitta klänningar som sitter bra. Aha det är den du har på avtaren va?

missj sa...

Den randiga gillade jag skarpt! :) Angående Rest&Fly så blev det en natt där i går. Betydligt bättre än de där eländiga "fåtöljerna" :)

Béatrice Karjalainen sa...

@missj Den ser bättre ut på i verkligheten än på bilden dessutom. Föll för den på See Me.

Rest&Fly har räddat min nattsömn många gånger på Arlanda.