11 april 2015

Dag 101 (#042/#blogg100) - Nu är jag svaret på allt

Vaknade strax innan 10, med nackspärr. Vilken bra start på födelsedagen. Försökte hitta något bekvämt sätt att ligga på för att somna om men det gick inte. Gick istället upp på toa och passade på att plocka in kameran som fått stå ute på fönsterblecket och fotat mot himlen under natten. Stoppade ut den där innan jag åkte och hämtade Henrik i Luleå i går natt. När vi kom hem syntes fortfarande norrskenet på himlen så kameran fick stå kvar.

Spelade upp den time lapse (se längst ner i blogginlägget för filmen) som kameran gjort och mot slutet kan man se solen gå upp, det blir ljusare och ljusare och norrskenet mot den blå himlen blev riktigt snyggt.

Kröp ner bredvid Henrik i sängen igen och han masserade min onda nacke en stund, det blev lite bättre. Han klev upp och dukade fram frukost. Kollade på mobilen, ett grattis hade ramlat in, från vännen som jag så sällan träffar nu för tiden. Han brukar inte komma ihåg min födelsedag så jag blev lite förvånad men gissar att G+ påmint honom :-)

Jag fick ett kuvert med en dubbeltrisslott och texten att eventuell vinst skulle gå till en landsvägscykel och räckte det inte skulle han lägga emellan. Ingen vinst men en cykel på sambons bekostnad alltså. Roligt då han gillar att cykla och med en egen landsvägshoj kan vi cykla tillsammans. Mina dagliga mil kommer gå betydligt snabbare sen :-)

Tips på bra cykel?

Efter frukosten kom ett blomsterbud med blommor från svärmor med man och jag fixade med blommorna, sedan drog jag på mig utekläder men hamnade framför datorn en stund först så klockan han bli 12:30 innan jag gav mig ut.
Blev ingen av rundorna jag funderade på igår. Utan jag lät bara benen gå.

Lyssnade på ljudboken och tänkte inte ens på var jag gick, plötsligt stod jag vid Buddbyträsket och skoterspåren såg ok ut så jag gick ut på sjön. Härligt väder och underlaget höll bra. Men när jag kom bort till andra änden sjön och bara hade några meter kvar till fast mark så bar inte isens översta lager längre, istället sjönk fötterna ner i issörja och vattnet trängde in i skorna, man kan lugnt säga att mina Salomon Synapse Mid inte har helt gore-texmembran längre. Konstigt då skorna knappt är använda men det är kanske värmen i Spanien när de legat i ryggsäcken som brutit ner det? Lyckades inte ta mig in till land så det var bara att vända om, stannade och fotade ett löv som smält ner i snön på isen. Styrde stegen mot Pagla istället, fotade Ballonghallen (som förövrigt nämndes i boken Solsvärta av Marianne Cedervall som jag lyssnade på för ett tag sedan) och trixade mig tillbaka hemåt via Bodens Södra, Sveafältet (slank in på Coop och köpte mig en dricka och en energibar). Promenaden blev totalt 2,5 mil och 5 timmar, det var i alla fall enligt plan igår även om min tanke idag hade snuddat vid 3 mil eftersom vädret inte skall vara så bra i morgon och jag ville göra bort mer idag. Men jag gick in i denna vecka med 4 mil plus så även om jag inte gör något i morgon ligger jag ändå på plus 2 mil på totalen men veckan blir dålig.
Men som dagens bild valde jag faktiskt en hård redigerad version av lövet där jag dragit upp kontrasterna till max och tagit bort all skugga. All fotografering behöver ju inte vara dokumentär ibland kan det vara kul att bara leka. Vad tycker ni?

Önskar bara att jag har fått till skärpan över hela lövet, nu är det missat lite väl mycket på vänsterkanten. Sen hade det ju inte gjort något om lövet varit lite mer sönderfallande Älskar de där näten som bildas då.
Väl hemma tankade jag över bilderna och sen hoppade jag in i en välförtjänt dusch, blev kvar i duschen längre. Sen gjorde jag mig i ordning för avfärd och vi for på Allstars och käkade. Maten är OK men inte så mycket mer. Vi passerade ICA på vägen hem och köpte med oss lite efterrätt. Jag har inmundigat min framför datorn medan jag redigerat bilder, Herman sin framför YouTube och Henrik låg i soffan och kikade på Äkta Människor.

Lite norrskensbilder från igår natt när kameran stod ensam och tuggade på. Norrsken samtidigt som man kan ana att solen tänker gå upp så småningom.

En time lapse som visar från mörker till ljus.

Inga kommentarer: