25 april 2015

Dag 115 (#056/#blogg100) - Jobb och kvällspromenad

Fick lite sovmorgon idag, så skönt men sen blev det till att stressa lite för att hinna äta frukost och skjutsa Vincent till Sävast för match innan jag åkte vidare till Luleå för att jobba. Så lugnt och skönt på jobbet men ack så rörigt i mitt huvud. Satt ett par timmar innan jag gav mig ut på stan för att göra några inköp och få i mig en bit mat. Lönehelg och sjukt mycket folk på stan, alla fik överfulla så jag hamnade tillslut på Max. Jag gillar verkligen inte burgarna på max, började må lite illa efteråt. Tröstade mig med en R-iceglass medan jag knatade tillbaka till jobbet för lite mer jobbande. Hade sagt till familjen att jag skulle försöka åka därifrån kl 17 så jag var aningen stressad över att min runda på stan hade tagit 2 timmar. 17:30 lyckades jag ta mig iväg i alla fall men långt ifrån färdig. Nu har jag riktigt ont i magen över att jag inte kommer hinna bli klar. Fan fan fan... Fick tidrapportera mitt i alltihop också, 2 veckor hade jag ofullständiga. Det är så sjukt trist att tidrapportera och tid tar det när man slarvat. Resten av månaden blir i alla fall enkel.

På vägen hem stannade jag till vid Mjölkuddstjärn och fotade lite fåglar från gömslet som dagens bild.
Jag ringde hem och sa att jag kunde köpa pizza eller något sådant till dem andra för jag var fortfarande mätt efter burgaren och glassen. De sa vad de ville ha och jag ringde och beställde. Insåg att jag skulle hinna på ICA och handla före så det gjorde jag innan jag svängde förbi pizzerian.

Medan de åt så hängde jag en tvätt, lade i en ny och redigerade bilderna från tjärnen innan jag bytte om och gav mig iväg ut. Insåg att klockan redan var över 20 och hade ingen lust att komma in igen kring 22 så istället för att gå så blev det en löptur på 1 mil idag. Fast lite fuskande idag, ajg stannade och pustade ut vid 5 km i någon minut och när jag hade 800 meter kvar hem stannade jag på ICA och köpte en dricka. Var så galet törstig.
Nu hemma galet trött och vill hoppa i säng före kl 22. Upp tidigt i morgon, måst betala räkningar, deklarera, jobba, skjutsa Vincent till Bredåker och tillbaka för en match. Henrik vill att vi skall ut och cykla. Måste tvätta lite till, packa och beställa flygtaxi.

Men innan jag kan gå och lägga mig måste jag nog äta något och ta en kopp te för jag fryser som attan.

Lyssnade för övrigt klart på Dan Buthlers & Dag Öhrlunds bok Hämnaren om Christopher Silfverbielke och blev på ett ovanligt dåligt humör. Förra boken var trist och en upprepning av de föregående, en urmjölkning av hela serien som jag fram tills dess verkligen gillat. Men den slutade med en cliffhanger och jag tänkte att Hämnaren måste vara sista delen. Men antingen har den ett sjukt dåligt slut eller så kommer de försöka prångla ut en bok till men hur de skall få någon substans i den förstår jag inte. Nä grymt besviken blev jag. Kändes som att denna har de skrivit bara för att tjäna pengar, slarvigt ihoprafsad. Tråkigt. Omslaget stör mig också, de har ju bytt utseende på Christoffer han påminner mest om den där mäklaren som prånglar bostäder i någon realityshow på TV.

Inga kommentarer: