24 april 2015

Dag 114 (#055/#blogg100) - Promenadlös och nästan fotolös men med förslag på tjänster

Morgonen började med att bli väckt av att sambon klev upp 0515!! Han är ju helt knäpp. Sen låg jag och var halvvaken tills min egen klocka ringde 06:15 då jag fick skutta upp för att hinna vara med bilen på Däckia kl 7 för att få sommardäcken på. Funderade på varför inte däckfirmorna har vidrutetorkarbyteservice också, det sägs ju att man bör byta dem samtidigt som man byter däck. Själv hatar jag att försöka byta dem, känner mig aldrig så ointelligent som då och då blir det istället att jag drar ut på det tills gummit faller i bitar. Se så Däckia där får ni en tjänst att ta tag i.

På jobbet gick allt i 100 försökte verkligen verkligen koncentrera mig på en sa, göra det jag måste få klart. Inga rum lediga så det blev till att sitta i kontorslandskapet och plågas i ljudmattan som kan bli där. Lyckades ändå hyfsat. Vid 11:50 var det åter igen dags att dra iväg med bilen, denna gång till bilprovningen. Tog med datorn och jobbade medan XTY774 blev undersökt. Det japanska undret visade sig vara felfritt även i år, skönt. Köpte med mig en korv med mos från Korvgubben och slängde i mig den på jobbet, sen blev det fullt ös med min testfall samt en standup med en utvecklare på eftermiddagen. Vi slog våra kloka huvuden ihop och kom fram till något bra. Så roligt att jobba då när vi får klura på något problem och tillsammans vrida och vända på det. Det brinner jag för.

Skrev ut mina resehandlingar för San Franciscoresan idag, vi bokade ju i januari så det känns som en hel evighet sedan, men nu på måndag bär det av. Resfebern börjar infinna sig. Vi började efterlysa konferensschemat också och några timmar senare kom det trodde jag. Hade valt ut en massa pass, tyckte att väldigt många lät likadana som i fjol, tills jag upptäckte att det var fjolårets :-( När schemat väl kommer måste jag mangla det igenom lite andra människor vad de tycker jag skall gå på och rapportera ifrån. Saknar en "share my schedule" och en rating bakom varje där andra kan rösta på vad jag skall gå och lyssna på. Se där ytterligare en idé. Jag är på G idag :-)

Satt kvar på jobbet till efter kl 18, hämtade upp Henrik som varit och tränat och sen hem till barnen, hämtade upp dem och åkte och käkade middag på The Bull. Det blev en lång trevlig middag som vi lämnade proppmätta. Klockan var 22 när vi kom hem så då var det inte tal om att byta om och gå ut och gå så det blev en vilodag idag. Nackdelen är att dagens foto blir lite lidande när jag inte tar mig ut. När vi åkte hem var det ett helt magiskt ljus ute men sambon är ju inte så förtjust i att jag stannar vid vägkanten och fotar och dessutom vräkte regnet ner i solskenet. Men hade jag varit ensam hade jag och paraplyet gjort kameran sällskap ut över älven.

I ren panik plockade jag ner Hermans spegel och hans kuber och arrangerade på golvet medan en mycket sur Herman tittade på (ville ha med honom i bakgrunden men nä se det gick inte för sig). Jag fick inte heller ta med den 3x1-kub han byggt själv med hjälp av olika legodelar (den är så ful var hans motivering). Jag som var så imponerad av mekanismen han fått till på egen hand. Det är sådana grejer man skulle vilja visa för skolan. På tal om kuber så får jag väl se om de kanske ligger bra i kurs på andra sidan pölen, hittade en affär Solve It! - Think out of the Box på Pier 39 som jag kan besöka fast enligt webben hade de inte så många kuber men andra roliga pussel. Marbles the brain store låter också lovande men ligger en bra bit bort i Stonetown galleria, lagom för en promenad enligt mig men det går tunnelbana dit också och de har en x-cube, den verkar cool.

Den äldre önskar sig en PS Vita (eller ett grafikkort), vet inte om de kan tänkas vara billigare där borta.

Nå ja en dagens bild blev det, en bild som symboliserar den yngsta sonen just nu. Får väl ta en bild på fotbollssaker en annan dag för att visa upp äldsta sonen.

Vad har jag lärt mig av dagens foto, jo att speglar snabbt blir dammiga och det syns på tok för väl i bilden. Det kan bli jobbigt med skuggor och vräker man på för hårt med lampa tappar man färgerna. Men Herman surade så när jag använde hans grejer att jag fick avbryta innan jag var nöjd.

I morgon blir det till att jobba hemma, skjutsa Vincent till match och sen fara till Luleå, växla pengar, jobba, köpa guidebok, köpa ringklocka till cykeln och ta en promenad. Får inte glömma att slänga i en tvätt med kläder också så jag har något att packa på söndag. Köpa lite nya kläder måste jag nog också göra.


Inga kommentarer: