03 juli 2015

Dag 184 - En lugn dag

Idag har jag inte gjort mycket alls. Sovit till 10 (men vakande första gången vid 7, med nackspärr), jobbat lite genom att svara på mail och skicka några dokument (jag är verkligen urusel på att vara helt ledig men skyller på det taskiga vädret idag), bokat biljett till Lissabon (35000 SAS Eurobonuspoäng i SAS Plus). Den 24 juli bär det av på #camino2015. Måste lista ut hur jag ser till att jag får glutenfri mat på flyget nu när jag åker SAS Plus.

Jag och Herman (som var lite trött efter att ha tältat i en trädgård med kompisar i natt och varit vaken till kl 5) tog en promenad till Café Tingshuset för en fika. När vi hade kommit 200 meter hemifrån började det dugga och vi han inte många meter till innan regnet blev ihärdigare. Men vi trampade på och kom till fiket ganska så blöta även om regnet hade upphört en stund innan vi kom fram Bänkarna var avtorkade och vi satte och ute med vårt fika. När vi hade ätit upp kom Herman på att han inte kubat något fast 7x7x7-kuben var med. Så vi tog en kopp te och en varm choklad och gick in i värmen när det började blåsa upp.

Han tog fram kuben och började lösa, jag tog upp min kamera och knäppte dagens bild. Även om jag redan har en på en kubande Herman.

Vi försökte vänta ut regnet som vräkte ner men gav upp efter att kuben var löst och tog oss ut igen. Vi gick in till stan och Herman köpte byxor och jag ett orange nagellack och 2 böcker (som givetvis handlade om böcker och läsande, mina sommarböcker brukar göra det). Sen var det bara att gå ut i ösregnet och börja gå hemåt. Vi var nästan halvvägs när Herman upptäckte att han inte hade sin mobil i fickan. Han hade provat att den gick ner i de nya jeansen på H&M och sen lagt den på en pall. Panik. Han gav mig påsen han bar på och sprang sedan allt han orkade tillbaka till butiken och han hade tur, den var upphittad och låg i kassan. Såg sen på mobilen att de även hade ringt upp oss och lämnade meddelande på min mobil som står som "ring detta nummer om du hittar denna mobil". Tack till den som lämnade in den. Sen blev det att gå hemåt igen i ännu mer regn. Vi tog en annan väg den här gången och när det kom en riktig skur gick vi in på leksaksaffären, Herman visade mig en gear cube som han var sugen på. Kostar 169 kr. Sen fick han syn på en olöst 5x5x5 på disken och kunde inte låta bli att lösa den. Ägaren tittade imponerat på och berättade att en annan kille löst den för ett tag sedan, den killen hade fått erbjudandet att om han löser den får han den men hade svarat att jag kan lösa den men ni får behålla den. Killen berättade att han inte ens klarade av att lösa 2x2x2 (som Heramn löste på några sekunder åt honom) men att gear cube var bara att vrida åt samma håll en jäkla massa gånger och tillslut hade man läst den. Det var inget för Herman tyckte han.

Regnet hade lugnat ner sig lite och och kastade oss ut igen och tog oss hemåt, vi gick på ICA och köpte middagsmat, spagetti och köttfärssås. Inte min favorit men idag blev det helt ätbart i alla fall. Vi var lite frusna efter 7 km i regn.
Sen hamnade jag i soffan med min dator, en miniserie på TV och chips med dipp. Alldeles för mycket av det senare. Lyckades även boka boende i Lissabon (via hotels.com) Har ägnat lite tid åt att försöka lista ut hur sjutton jag skall lyckas köpa ett SIM-kort när jag kommer dit. Landar ungefär 18:30 och det är bara 6 km in till stan men frågan är ju vilken tid butikerna stänger. Jag kommer börja gå tidigt dagen efter så jag lär ju vara ute ur stan innan de öppnar. Fast det ser faktiskt ut som jag passerar några ställen i utkanten av Lissabon som jag borde kunna passera när de är öppna. Då kvarstår bara den stora frågan vilken telefon som skall med. Min Nexus 4 beter sig underligt, stänger av sig och har sig, så var den redan på förra resan, den gillar inte att bli varm. Vågar inte ha med den. iPonen är utesluten, den har batteritid fram till kl 10 utan laddning så då återstår att ta med min tunga Lumia 930 eller köpa något nytt. Tar jag med Lumian måste jag först lista ut om något GPX Viewer funkar lika bra som Mavericks som jag kört på Android. En variant kanske kan vara att kika på Blocket eller så efter en billig begagnad Android att ha med.

I morgon är det dags att köra Vincent till flygplatsen för hans skall till Norrköping och Stadium Sports Camp och spela fotboll en vecka. Han har packat idag och tog fram sina nya fotbollsstrumpor vi köpte i veckan. Han var inte helt nöjd med Umbro efter detta:

Lade upp bilden på Instagram och upplyste dem om att de nog har slut på röd tråd i fabriken. Vi får väl se om jag får något svar.

Inga kommentarer: