14 juli 2015

Dag 195 - Städa och nöta asfalt

Städning av huset pågår, det tråkigaste vi alla vet så det går sjukt långsamt och alla hittar andra saker att göra hela tiden. Själv insåg jag att bristen på promenad igår behövde kompenseras idag så jag gav mig ut. Velade lite om kläder, det var lite halvvarmt ute men valde tillslut ett par träningsbrallor som gick att rulla upp till knäna och ett linne samt en tunn kofta som jag knöt om höfterna. Kameran över axeln. Hade kollat ut två olika rutter men gick inte någon av dem för vädret ute var skönt, ljudboken i öronen spännande så det blev sig som så att jag bara gick "rakt". Slapp även myggen när jag valde att inte gå i skogen utan tog asfaltsvägen. Valde dock att svänga in på lite vägar jag inte gått förut i alla fall inte får det här hållet. Häll på att bli helknas på ett ställe. Kändes inte rätt så jag tog upp mobilen och kollade kartan, jodå jag var på väg åt helt fel håll, bara att vända.

Det blev tillslut 22,42 km rakt ut i spenaten (fast på asfalt) och hem igen. Vägrenarna är fulla av fantastiska sommarblommor just nu så jag stannade flera gånger och lade mig på knäna i diket och fotade (ser ni flugan på blomman?). Ingen aning om vad det är för blommor jag fotat idag.

Även ett nötkreatur fick vara med som dagens bild. Men den stod i en hage och inte i diket. Den låg ner men när jag tog fram kameran ställde den sig upp och stirrade på mig. Gillar att jag fick med lite av lantkänslan med en traktor i bakgrunden. Ramlade över ett ödehus som också hamnade på bild samt en lada men den blev så ur fokus att den fick jag försöka rädda med lite svartvitt, hmm bra eller dåligt, jag vet inte.

I morgon blir det att städa klart och hinna med minst en mil, i övermorgon är jag inte säker på om jag hinner något alls.

Inga kommentarer: