08 juli 2015

Dag 189 - Nu får det faktiskt gärna bli lite bättre väder

Mitt humör är verkligen på botten pga det här vädret. Ville inte kliva upp på morgonen. Ville inte gå ut i regnet. Men man måste ju :-/

Lyckades ta mig iväg i hyfsad tid och anlände till jobbet med full nackspärr så det var bara att linda in mig i vetevärmare och fleecefilt idag också. Nu börjar det bli sommartomt även på mitt skrivbord. Skönt.

Käkade lunch med Mattias som hade varit i Åre och åkt downhill, verkar ju fullkomligt livsfarligt men han tyckte det var roligt.

Försökte pumpa SR på Twitter på lite info om när de kommer med vettiga appar till Windows Phone men fick inte direkt några bra svar. Vi är för få användare tycker de. Tråkigt för man hamnar ju i ett moment 22 ingen vill köpa telefonerna om det inte finns appar och ingen vill utveckla appar om det inte finns användare. Sååå jäkla dyr är inte apputvecklingen och nu med Windows 10 öppnas ju rejäla nya möjligheter. Vi får hoppas det blir det lyft som MS hoppas på för jag trivs med min Lumia och ser fram emot Windows 10. Men samtidigt blir man ju lite orolig när man läser om de nedskärningar MS gör i telefontillverkningen. Mest irriterad var jag dock på att det officiella sR-kontot inte bara tog mig fråga och sa vi kollar och återkommer utan hänvisade mig istället till utvecklingsbloggen och e-postadresser. Hittade ett "kontakta oss"-formulär på utvecklingsbloggen men fick svar att personen som skulle få mailet var föräldraledig året ut. Så otroligt klantigt. Men sen hade jag turen att en av dem på utvecklingsavdelningen twittrade och frågade om man kände till deras appar. Kunde inte låta bli att svara, nä eftersom de inte finns för Windows Phone/funkar för Windows Phone. Då fick jag hänvisning till att allt även finns på webben och i Play, men Play som SR själva släppt är inte den app med flest positiva betyg i Store direkt. Jag tror aldrig jag fått den att funka.

Hamnade även i ett litet bråk om mjölkpaketsfärger idag. Det började med att @linlasj länkade till ett recept i en blogg på land.se i vilket det stod "en skvätt röd mjölk".  Jag kunde då inte låta bli att kommentera med "Man måste ju veta var de bor för att lista ut %-sats på mjölken "röd mjölk"." @linlasj var först helt oförstående, han trodde att mjölkpaketen har samma färg i hela landet. Författaren till bloggen och författaren till receptet blev inpingade av honom och sen fick jag sura kommentarer för att jag påpekat at det är ett otyg att referera till mjölk efter färg på paketen. Men nu har i alla fall @linlasj lärt sig något nytt idag :-) Absolut roligast var när receptförfattaren och bloggägaren svarade samtidigt med motstridiga uppgifter (om man kan sina mjölkfärger).

En skånsk blogg borde väl betyda Skånemejerier? Kollar man hos dem är röd mjölk = lättmjölk.

När jag kom hem hade mitt nya Microsoft Band kommit men tyvärr hade de inte bemödat sig att ge mig ett nytt skärmskydd och jag vet att skärmen är väldigt ömtålig. Försökte beställa ett från Microsoft Store i US men nä se det gick inte när jag inte bodde i USA men ändå får jag mail som frågar om jag tvekar när jag inte avslutat min orderkorg. Jag kan ju inte era idioter vill jag skrika! Har nu frågat dem på twitter om var jag kan köpa ett i Europa. Så sjukt irriterande. Men en sak var bra, mitt nya band funkar, det gjorde ju inte mitt gamla fullt ut, nu kommer exempelvis alla noteringarna fram. Skall bli intressant att se om även pulsen läses av bättre.

När jag kom hem lagade jag lax och potatismos efter att Henrik hade varit och handlat potatis sen bytte jag om, tog med mig kameran och gick ut i det grå om än regnfria vädret. Dagens bild fick faktiskt bli en bild jag tog med mobilen igår fast nu omtagen med kameran. Rallarrosen i sitt rätta element.
Tog några bilder till på Björkelund, färgerna blir så levande dagar som är blöta.Egentligen motiv jag vill spara till dagar utan idéer men man får ju ta om bilder som inte redan varit dagens bild :-)
Fotade även lite mer blommor med mobilen för kamerans batteri dog på Sundbron.

Promenaden blev 11,7 km och ungefär samma runda som igår. Lite mindre blött vid campingen idag men inte mycket. Fick gå hem med blöta strumpor.

Inga kommentarer: