07 juli 2015

Dag 188 - Och regnet bara öser ner

Idag har regnet vräkt ner hela dagen, grått, kallt och trist. På jobbet dödens tråkig idag, han inte med det jag tänkte men gjorde i alla fall lite nytta. Alla människor jag behöver få tag på är på semester. Vill bara gå hem. Dessutom var det jäkligt kallt även idag så jag fick dricka massor med te och sitta inlindad i en fleecefilt. Hade med mig vetevärmaren som jag lade om nacken så nackspärren var nästan borta vid lunch.

På lunchen hade jag en otur * 2. Först när vi kom dit så skulle jag gå på toa, slängde upp dörren men den var lite trögare än vad jag trodde så den hade liksom inte öppnat så mycket som jag trodde. Det resulterade i att ja brakade rakt in i dörren med örat och övre brosken klämdes mellan dörr och hård glasögonskalm. Ville bara skrika rakt ut för det gjorde så jävla ont. Örat är fortfarande alldeles ömt och varmt.

Hade beställt en glutenfri räkmacka, de brukar ha sjukt mycket majonäs på dem på brödet och sen en halvdeciliter stor klick ovanpå som de lägger ett halvt ägg i. Jag vad i kassa om att de inte skulle lägga på klicken ovanpå. Hon bara "ingen majonäs alltså", nä det sa jag inte jag villa ha majonäs på brödet men inte den stora klicken ovanpå. Hon knapprade in något i kassan och vi gick till bordet.

När maten kom låg det ändå en stooooooor klick majonäs på min macka. Men suck! Ja ja jag orkade inte bråka idag vara hungrig. Började ta bort majonäsen och passade även på att plocka bort hälften av det på bröden. Vem vill ha 1 deciliter lättmajonäs på en räkmacka även om den består av 2 små tekakor? Skar i brödet och tog en första tugga. Brödet var toktorrt. Fanns inte en tillstymmelse till fukt i det. Oätbart så då gick jag och klagade ändå,  sa att ni kan ge mig 2 nya bröd bara så äter jag den som en sallad men de sa att de skulle göra mig en ny macka. Bad dem då att skippa klicken majonnäs ovanpå.

Efter en stund var mackan klar och den här gången var det ingen majonäsklick ovanpå men de hade ändå lagt ägget där så när jag lyfte ner tallriken från fisken så stack givetvis ägget iväg över golvet. Nå ja jag får ju macka i alla fall. Satte mig vid bordet och upptäcker att nu är det ingen majonäs alls på min macka. Men herregud hur svårt kan det vara. Tillbaka till disken igen och bad om att få majonäs i en behållare vid sidan av så får jag väl fixa min macka själv. Började skära i brödet som nu var alldeles söndermicrat istället så att det inte gick att skära igenom med kniven. Jag höll på att brisera. Mackan kostar trots allt 145 spänn. Dessutom hade första mackan bestått av 2 hela tekakor och ett berg med räkor. Nu hade man skurit bort 1/4 av båda tekakorna så att de skulle sitta ihop bättre men det gjorde också att det bara var 2/3 av räkorna denna gång. Hungrig, sur och med et bultande öra lyckades jag i alla fall slita brödet i bitar och fick äta en minimal räksallad med bröd till lunch. Fick ta en fika efteråt (svindyr den också) för att i alla fall bli mätt.

Jag förstår inte varför många ställen envisas med de där tekakorna, de är nästintill omöjliga att få bra. Enda gången är om man rostar dem. Oftast har de dem i frysen ganska länge också och de blir alldeles torrfrysta. Eftersom den vanliga räkmackan är på ett grövre bröd förstår jag inte varför de inte kan köpa in ett grovt glutenfritt bröd också. De är betydligt godare och dessutom brukar de inte innehålla tapioka som ger mig klåda i munnen.

Eftermiddagen på jobbet var ännu segare än förmiddagen och jag fick ett smärre utbrott pga spydigt mail från kollega på semester. Blir jäkla galen ibland. Gjorde andras jobb, hoppas andra gör mitt jobb sen när jag är på semester också men tyvärr brukar det sällan hända. Blev sittande till 17:50 innan jag kom mig hemåt. Gick igenom en upphandling som var uruselt skriven och som gjorde mig på dåligt humör, hur svårt kan det vara att skriva förståbara krav? Ibland skulle jag vilka ge en kund exakt det de frågar efter. Helt oanvändbart ja men precis det de efterfrågat. Vore så jävla skönt.

Fick laga middag när jag kom hem men ville verkligen komma mig ut och både fota och promenera så jag värmde bara färdiga soppor till middag och fixade lite quesadillas med ost till de andra som tillbehör.

Sen tog jag mitt paraply och min kamera med mig ut i trädgården och fotade en hansaros som dagens bild. Fick inte till det som jag ville pga regnet och vinden så när rosskrället hamnade i mitten på bilden valde jag att beskära den till 1:1 istället. Nå ja då passar den ju på Instagram också :-)
Hade jag vetat att jag skulle hitta en lupin på promenaden idag hade kameran fått följa med, nu fick det bli lite kamerabilder istället på en rallarros i sin rätta miljö, en lupin som fick mig att tänka på mormor för att hon alltid säger att hon tänker på mig när hon ser lupiner, ett grått Buddbyträsket och en översvämmad gångstig vid campingen. Stackars campinggäster, det här vädret måste verkligen vara hemskt.

 
Träffade på några turister som inte hade varit här på 30 år, nu var det här med sin vuxna dotter och barnbarn. De undrade var Kläppenbadet (kolla på bilden i länken ser ju urhärligt ut) hade tagit vägen men det ha då inte funnits sen jag flyttade hit för 15 år sedan. Jag fick berätta om Kläppenteatern och det lustiga huset i Björknäsparken, de trodde det var cirkus först. de fick tips på barnvänliga aktiviteter. Trevligt att få en pratstund med främlingar på stan. Jag har insett att jag faktiskt älskar att guida, prata om saker att se och göra. Den där drömmen om att få leva på det och gärna i fjällen väcks till liv då och då.

Gick förbi ICA på vägen hem och köpte mig en påse ostbågar. Var inte mätt efter soppmiddagen och så saltsugen. Provade även Ramlösa MojiTea, ingen höjdare som törstsläckare men ganska ok om man gillar mynta.

Var hemma efter 11,34 km så det blev inte så långt idag och det blev ganska långsamt. Men nöjd att jag tog mig ut i pissregnet. Det blev rätt varmt i regnklädena. Nacken gillade dock inte riktigt att utsättas för kyla så jag har stelnat till lite igen :-/
Läste ut Etthundra mil igår, nu är det Läsarna i Broken Wheel rekommenderar som ligger på tur. Har förstöt att lyssna på Grey som ljudbok men efter en timmes upprepningar av första boken så gav jag upp. Så intressanta är inte hans tankar.

Inga kommentarer: