26 januari 2015

Dag 26 - Trött på jobbet, trött på sonens skola, trött i kroppen

Idag började i natt innan jag gick för att sova. Kollade som vanligt ut för att se om det var norrsken. Såg mest moln men anade något på himlen så jag hämtade kameran och knäppte en testbild. Jo då där bakom granarna fanns det något. Ställde om kameran och tog denna bild. Ett blygt norrsken gömde sig bakom molnen. Molnen som kanske inte är moln utan rök från värmeverket mm som samlas över sjön under kvällen. Brukar komma indrivande på senkvällen/natten.
Sov oroligt i natt och när väckarklockan ringde fattade jag inte att det var morgon, jobbigt. Men jag lyckades masa mig upp och in i duschen. Kom mig iväg till jobbet i tid. Ute var det snöstorm och mörkt, gick inte att uppbringa den minsta lilla gnutta energi. På jobbet gick jag på lågvarv, tog tag i några måsten, var på några möten utan att direkt bidraga. Vad trött helt enkelt. Ägnade en del tid åt att läsa på om Windows 10, lite mobilutvecklingsgrejer och försöka få klart med ett Azurekonto till en grej. Måste reda ut om man kan ha fakturabetalning och ändå köpa moduler i store där. Det gick inte att byta till fakturabetalning om man hade moduler från store i alla fall så nu hoppas jag det funkar om man först har fakturabetalning och sen skaffar modulerna. Sådant där tjafs som man vill att det bara skall funka. Att beräkna åtgång av data i flexibla datacenter är också en sådan där trälig uppgift. Visst du betalar för så mycket du nyttjar/lagrar men konstigt nog vill kunderna gärna ha en prisuppgift. Så då åligger det mig att försöka gissa hur mycket data de kommer lagra och hur mycket trafik deras användning av ett system kommer generera. Inte helt simpelt. Vissa saker var lättare förr.

På eftermiddagen ringde Vincent och meddelade att hans skidskor är för små och att de skall ha skridskor på skolan på onsdag. Tjoho ytterligare 700 kr i utgift. De lär ha skridskor 1-2 gånger, Lite framförhållning från skolan och information skulle ju inte ha skadat. Hur fan kan man förlita sig på 13-åringar att de i god tid skall meddela hemma att vi har en härlig utgift framför oss. Nu måste jag i morgon försöka hinna fixa skridskor och slipning.  Undra hur de löser det om min son dyker upp på onsdag utan skridskor. Har god lust att prova men vill samtidigt inte riskera hans betyg i gymnastik.

Jag har kollat infon i det urusla skolsystemet Schoolbook (Hypernet+Dexter) och på deras ännu mer urusla blogg (alltså jag skäms å deras vägnar när jag går in på den, seriöst skall det här vara föräldrainfo?) Där kollade jag både under allmän info och båda ställena där de länkar till info för 7:an, 2 olika ställen med olika info det ena en etikett på huvudsidan och det andra en helt egen blogg. Jag blir så trött! Och färg och font mm skall vi inte tala om, jag mår illa. Här ägnar man hela dagarna till att ta fram användbara system som dessutom skall se bra ut och så möter man sådant här. Det är pinsamt!

Nu gick jag in igen efter att jag skrivit det här ovan och då ser jag att klockan 19:35 idag har de lagt upp info om skridskor vecka 5, det står "Skridskor, medtag hjälm om du har." Är det alltså bara hjälm de behöver ha med? Visst står det det? Eller är det skridskorna som skall ta med sig hjälm? Hjälp mig! Försökte kommentera inlägget på bloggen för att fråga, men endast medlemmar på bloggen får kommentera och vi som föräldrar är inte medlemmar uppenbarligen. Härligt med nyttjande av sociala plattformar men stänga ute allt vad dialog heter. Nä men då skiter jag i att köpa skridskor helt enkelt. Hjälmen kan han få ta med, den passade tydligen men enligt sonen så har de fått infon om att deras egna skridskor skall med. Får ta lite ledigt från jobbet i morgon då för att hinna införskaffa skrillor, de måste ju dessutom slipas, inte bara gå in i butik, rycka åt sig ett par och gå igen. Förhoppningsvis kan jag fixa köpet på lunchen och sen hämta dem på vägen hem.

Det är inte det att jag inte har råd (eller just nu kanske det till och med är så, januari är en jävlig utgiftsmånad för oss plus att vi köpa fotbollsgrejer för löjligt mycket pengar i går) utan det att skolan tvingar mig att köpa något som aldrig kommer användas utanför skolan. Ungen har inget som helst intresse av att åka skridskor på sin fritid. Vi får inte ens veta hur många pass skridskor de skall ha. Jut nu växer de konstant så nästa år är det inte säkert att skridskorna passar ens. Han hinner inte heller med och prova så jag får alltså köpa skridskor på chansning. Känns jättekul. Kollade nyss Blocket efter några begagnade men storlek 45 dräller det inte av tydligen.

Avgiftsfri skola vilket bullshit!

Idag har jag verkligen noll lust att ta en promenad och i morgon skall det tydligen vara föräldramöte på handbollen 18:30-19:30 så då blir det svårt att hinna med den dagen, på fredag skall jag eventuellt till Stockholm (på ett jätteroligt kundmöte så det ser jag fram emot) och och lär komma hem sent i så fall så då går den dagen bort. Så det blir 4 dagar att gå in 3 mil på. Blir långa promenader onsdag, torsdag, lördag och söndag denna vecka tydligen om jag inte rotar fram en cykel ur snöhögen på uppfarten. Nå ja det löser väl sig på ett eller annat sätt. Sen så ligger jag 8,9 km plus just nu oxå så det är inte katastrof ännu.

Nå ja idag blir det i alla fall inget promenad då klockan nu är 20:30, skall gå och lägga mig istället. Tur att jag stannade i Gammelstad på vägen hem och pulsade mig upp i en rondell (snacka om att bilisterna kollade på mig där jag stod med snö en bit över knäna) och knäppte en bild på stolpen i mitten. Jag gillar dess orange sken och symbolen med korset. Passar i Gammelstad där kyrkan och kyrkstugorna dominerar "stadsbilden".

När jag kom till datorn för att redigera kom jag på att jag ju hade glömt bort att jag redan fotat i natt. Eftersom jag gillar norrksensbilden bättre får den bli dagens bild men här är den andra i alla fall. Hade velat fånga stolpen utan störande bakgrund men det fanns ingen bra vinkel för det idag i alla fall, hade en del väghyvlar som for runt i rondellen. Fick den inte helt skarp heller. Stativet sjönk ner i snön. Måste skaffa 3 små frisbee eller några andra lock av något slag att lägga under varje ben på stativet. Kanske åker jag tillbaka hit någon dag och gör ett nytt försök som då kanske kan få bli dagens bild istället.

Nu skall jag sluta gnälla och gå och sova istället. I säng före kl 22 kanske jag lyckas med. Behöver få sova ut lite.


Inga kommentarer: