30 januari 2015

Dag 30 - Busvädret stoppade mig från att vara bilist

Idag när jag kom ut till bilen i morse så var det minst 35 cm snö på gatan utanför vår uppfart. Var inte ens att tänka på att försöka ta bilen. Grannen en bit bort med en hög fyrhjulsdriven bil hade lyckats ta sig iväg. Pulsade mig bort till busshållsplatsen, stannade och pratade med några på Älgvägen, tydligen hade någon på gatan svängt in i natt och blivit stående och tvingats tillkalla hjälp för att komma loss. Vid busshållsplatsen klev över den stora plogvallen och ställde mig i kuren och väntade.

Bussen var faktiskt bara någon minut sen trots det eländiga vädret. Busshållsplatsen efter klev en parfymdam på och satte sig på andra sidan gången och en rökinpyrd man framför mig. Gissa vad som hände med ögon, näsa och hals, jo igensvullet.

Finn en anledning till att jag normalt tar bilen och inte bussen.

Missade att kolla upp detaljer i busstidtabellen om färdväg, bara sett att jag skulle vara på jobbet 08:35 men jag hade hamnat på snälltåget, först in i Sävast sen in vid sjukhuset och slutligen in vid Sunderby folkhögskola. Ingen av de tre vägarna var direkt skottade så vi skumpade fram på tvättbrädor och önskade oss njurbälten. Mellan busshållsplatsen och jobbet fick jag gå på gatan, trottoarerna bestod av plogvallar. 35 minuter efter utsatt tid var jag framme på jobbet. Mina tweedbrallor hade samlat på sig en hel del snö kan jag lova.

På jobbet hade jag ett skitbra möte med kund, skall bli kul att göra en leverans till dem. Kul projekt. Bråkade lite med nödvändiga system, alal GUI är inte perfekta på gamla grejer.  Dagen kompletterades av att jag dessutom fick helt galet ont i magen på eftermiddagen, ville bara hem. Var dessutom väldigt andfådd av att bara gå i trappan på jobbet. Något är knas i kroppen nu igen. Lyckades även boka hotell i SF idag, fick bli samma som förra gången trots knarkargrannarna, nu vet vi ju i alla fall att de är där och kan tänka på det och jag skall inte lämna något framme i rummet som städet kan slänga.

Reflekterade lite över ordet leverera och ordet kränga idag också. Som säljare har jag och många med mig pratat om att vi levererar kundnytta till kunderna själva säljdelen är liksom något nödvändigt ont typ medan jag hos andra mer möter en attityd av krängande. "Det där kan jag nog kränga till lite kunder". Kanske är det bara ett ordval, något man säger i vissa trakter men menar samma sak som mitt leverera. Men för mig är kränga något man gör när man är en så kallad hit-and-run-säljare, man är in säljer något och drar till nästa grej. Inte intresserad av hur det fungerade för kunden, hur det mottogs, vad som kan tänkas behövas framåt, hur projektet gick, hur personerna som var med i det mådde osv... sådant som jag finner naturligt när man har ansvarat för en affär. När jag hör ordet kränga skapar jag mig bilder som blir svåra att sudda ut. Applicerar en bild som kanske inte alls stämmer bara för att vi nyttjar olika ord i språket. Kanske menar vi samma sak. Jag hoppas det.

Idag blev det ingen promenad alls för vi skulle få gäster redan kl 18. (Försöker inte noja över det har inte satt upp någon direkt plan egentligen för motionerandet mer än att jag måste röra på mig och helst varje dag och lite utmaning måste det vara i det men det får inte bli ett tvång). Så jag tog bussen hem 16:59 och kollade av med barnen hemma om det skulle gå att få ut bilen nu. Jodå det var nog bara 10 cm snö på gatan så ingen fara.

Så jag for hem, bussen var bara 10 minuter sen hemåt, pratade med de på Älgvägen när jag kom hem, de skottade igen, hämtade bilen, åkte på Jysk och införskaffade nya kuddar. Gästerna skall sova över och jag insåg att jag saknade kuddar till så många. Passade även på att ta ett foto på en del av vårt stadshus, tyckte det såg kul ut när snön kompletterade fasadens mönster. Bilden blev ganska så platt tycker jag.
Pulsade även ut i snön vid gamla folkskolan och tog en bild sin får bli dagens bild.
Snön gick mig till midjan på vissa ställen. När jag hade tagit kortet och pulsade tillbaka kom en ung tjej gående och hojtade till mig "Är du inte klok? Fryser du inte i snön? Vad gör du?"  Kom ut på trottoaren och stampade av mig snön och förklarade att jag hade tagit ett kort. Hon tyckte jag var helt knäpp. Sen frågade hon om jag hade bil och om jag möjligtvis inte skulle mot Hildursborg. Hon hade precis missat bussen och skulle på handbollsträning. Jag sa att jag kunde skjutsa henne så det gjorde jag.

Åkte och slängde en massa skräp som låg i bilen. Alla hålen i återvinningskärlen hade väldigt lagom höjd nu när all snö låg emellan dem. Sen in på ICA för att handla mat, noll inspiration och idag behövde jag dessutom laga vegetarisk eftersom svärmor som skulle komma är vegetarian. Fram men mobilen för att googla på recept. Tog första bästa jag hittade och köpte grejerna till det. Morotspasta med sås på linser och blomkålsris. Men jag bytte ut morotspastan mot vanlig pasta.

Hem, påbörja matlagningen och konversera gästerna, avbryta matlagningen och lämna över till sambon för att åka och hämta Vincent på Hildursborg, hem och fortsätta matlagningen och äta. Maten var jättegod, kan rekommenderas.

Debatterat bland annat skolpolitik med svärmor, "Vi hade minsann betyg i grundskolan och vi var bra i skolan, ingen tyckte det var konstigt att få betyg i 1:an och det sporrade oss". Hoppsan skulle nog inte tyckt till om att Jan Björklund vägrar lyssna på forskning till en Folkpartist.

Sen blev jag sittande vid datorn en stund framför Twitter och fick lära mig att man icke skola skoja om 5 cm snö i Göteborg och att de då har kaos som Aftonbladet direktrapporterar  från samtidigt som vi typ drunknar i snö utan en rad i tidningen. Det ogillades av somliga, långa försvarstal om varför det var en katastrof med 5 cm snö. Jo jo.... ;-)


Inga kommentarer: