28 januari 2015

Dag 28 - Men tar januari aldrig slut

Om någon skulle fråga mig ur längesedan det var nyårsafton hade jag svarat minst 2 månader för det känns om om det var jättelängesedan. Men jag skriver ju dagsnummer uppe i rubriken varje dag och insikten att det bara gått 28 dagar känns jobbig. Januari sniglar sig fram och jag vet att februari brukar vara en kallare månad. I mars kan jag börja ana att livet, solen nog kommer att återvända. I april önskar jag all snö åt fanders medan skoteråkarna vill ha massor. Det känns också som en hel evighet till månadsskiftet april/maj då jag skall iväg.

Idag bokade jag flygbiljetterna och i morgon fortsätter jakten på hotell. Gillar inte att dollar rusar i höjden just nu, vår hotellbudget räcker liksom inte till så mycket då. Dessutom börjar mycket bli uppbokat redan.

Släpade mig till jobbet efter att ha skjutsat barnen till skolan, grått grått ute och jag får noll energi. På jobbet var jag på lågvarv på dagens möten, svarade på en babiljard mail och trilskades med en skrivare som inte alls ville som jag ville. Bokade även biljetterna som sagt. Måste få lite fart på jobbet. Blev inbjuden till 3 workshopgrejer som skall bli roliga att göra, så lite fart börjar det ta. Skönt för jag ogillar att gå på lågvarv.

Hämtade upp Henrik innan jag for hem så mitt inplanerade besök nere vid ryssmagasinen för lite kvällsfotograferande blev inställt. Jag som hade tänkt promenera 90 minuter utan kamera när Herman tränade, siktade på att hinna en mil på det sättet. Men men jag får inte alltid som jag vill.

Åkte och handlade och sen hem med mat och sambo, bytte om, bråkade med Herman. Hade fått samtal från skolan idag igen. De får inte bukt med hans och en lärares relation. Han verkar helt ha tappat respekten för henne och ifrågasätter allt, istället för att bara ta ner fötterna från bänken börjar han ifrågasätta varför han inte får ha fötterna där, tjafsar emot osv... Får med sig några andra i klassen, givetvis stör det undervisningen. Jag och klassföreståndaren pratade om den åtgärd som det pratades om innan jul, medlingshjälp mm som varken hon eller jag sett röken av. Irriterande. Nu skulle hon jaga på det hela från sitt håll men händer inget får jag ringa upp rektorn och fråga vad de tänker göra. För vad hjälper det att jag talar om för min son här hemma hur man skall bete sig, jag är inte i skolan och kan övervaka, jag har ingen aning om hur han bemöts av läraren i fråga osv...  Han har ju inte dessa attitydproblem med de övriga lärarna, det har skurit sig i en relation och vi behöver hjälp att laga det. Hemma har vi försökt med bestraffning, med belöning, ja med allt man kan tänka sig men det är ju på fel ställe. Försöker man prata om detta hemma blir han bara arg och skriker GÅ GÅ åt en :-/

Sen skjutsade jag honom till friidrottsträningen och gav mig ut i snöovädret för att promenera det jag han på 90 minuter. Snön vräkte ner och det var sådan där jobbig snö som man bara halkar omkring på. Gjorde två fotostopp först på vägen strax innan Sundbron och sen vid Björknäsparkens danspaviljong.

Fick till en bild med rörelseoskärpa som jag gillar där på vägen. Ser ut som jag springer med kameran. Tog sedan en mer ordentligt.
Den på Björknäsparken stressades för jag var sen tillbaka till hämtningen av Herman dessutom tvingades jag vada ut i snö en bit över knäna och det blåste som attan. Stativet sjönk ner i snön och hade det inte stått fast i snön hade vinden kunnat välta det. Fotade med ISO 200 vilket gav en granska grynig bild. Provade mig fram för att hitta känslan av gammalt vykort i svartvitt oxå. Den första här får bli dagens bild önskar jag hade sett att lampan kom med i bild då jag kunde fått lite luft till höger om den men det var rätt mörkt där jag stod.

Åt några äggmackor till middag och en tallrik yoghurt med blåbärsylt. Mina matvanor borde jag nog ta tag i. Nu i säng före 23 idag hoppas jag.

Inga kommentarer: