




Och ganska många blåbär hamnade i munnen istället för i burken. Flest hos Herman...


Total 1024 g blåbär


Räcker till:
15-20 bitar
Tillagningstid:
25 min
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
150 g smör
3 dl mjöl
Valfri mängd frukt/bär t.ex äpple, ananas, röda vinbär, rabarber, hallon, blåbär...
Tillagning:
Rör ägg och socker poröst och häll i det smälta smöret. Tillsätt mjölet och rör tills det är en slät smet men inte längre. Häll smeten i en smord form (själv använder jag en teflonform) 40x25 (är passande form har jag för mig).
Häll på bären eller stick ner skivad frukt om det är det du använder.
Grädda i 200 grader i 15 minuter (lite mer om det är blöta bär).
Går utmärkt att frysa ner.
Kommentar:
För er som undrar över namnet så är det mitt sätt att komma ihåg receptet, 3 av allt, lite krystat 3 x 50 g smör och 3x5 min i ugnen. Synd att gradantalet inte gick att dela jämt i 3.
Näringsinnehåll per bit utan frukten (om man delar den i 12 bitar):
Energi: 239 kcal
Protein: 3g
Fett: 11 g
Kolhydrater: 31 g
Andra bloggar om: blåbär, blåbärsplockning, skogen, barn, blåbärskaka, recept
1 kommentar:
Vilken smaskig kaka. Nu vet jag vad jag ska göra med min blåbär. Tack för tipset!
Kristina i Gränna
Skicka en kommentar