28 juli 2007

Sjukt trött...

Sitter här kl 18:40 och ögonen går i kors. Jag har klivit upp 07:15 de senaste 4 dagarna för att gå morgonpromenader istället för att ligga och dra mig under täcket till typ 10 som jag brukar. Dagarna blir väldigt långa när man går upp tidigt och jag har ju inte kommit i säng tidigare än jag brukar vilket nu börjar ta ut sin rätt. Tröttheten kommer oxå av att ha haft ett extrabarn här 1 dygn. Det tar på krafterna att medla mellan 3 barn som alla har starka viljor. Lånebarnet är dessutom ganska olikt våra barn och än mer bestämt än våra när det gäller saker som sova, äta, borsta tänderna, dela med sig av leksaker mm. Så inte undra på att ögonen nu går i kors.

Antagligen är jag oxå trött efter att ha funderat på om jag skulle vara gravid eller inte, vi råkade ut för ett kondommissöde mitt under ÄL och med tanke på hur lätt jag haft för att bli gravid förut fanns ju en viss risk. Jag misslyckades med att gå och köpa dagen-efterpiller. Har försökt att förtränga möjligheten att jag skulle vara gravid så gott det gått men tror att mitt undermedvetna kämpat med tanken, haft oroliga drömmar och sovit kasst. Men nu verkar mensen vara på G och jag känner mig lättad (men jag skippar gärna mensvärken och det kassa humöret ändå) för jag skulle nog ha väldigt svårt för att göra en abort samtidigt som ett barn till absolut inte finns i min framtidsbild. Fasiken jag måste hitta ett bättre p-medel men jag vägrar att stoppa i mig en massa hormoner.

Men tröttheten kan oxå bero på lite överdosering av motion efter månader av vila samt neddrag i matintaget till mer hälsosamma mängder, det blir lätt lite för mycket godsaker på semestern. Bara inte blodvärdet rasar i botten igen.

Får jag gå och nanna kudde nu? Kanske kan jag övertyga barnen att de oxå vill sova nu så har jag en anledning att lägga mig, man somnar så gott när man somnar bredvid en varm unge.

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

ÄL är älskogsleken på norrländska, eller vadå?

Hm, att vara gift och ändå behöva använda kondom är en livets verkliga nitlott…

Béatrice Karjalainen sa...

ÄL = Ägglossning = tid då det är olämpligt att ha kondomstrul eftersom det då är som lättast att bli gravid.

Gift är jag inte, vi skaffade barn som nästan är ett starkare band. Och ja det suger att använda kådis men vad gör man när p-piller inte fungerar och inte heller spiral. Funderar på att sterilisera mig men samtidgt finns fortfarande det där om:et, om något skulle hända båda barnen något och jag fortfarande var i fertil/lämplig ålder så kanske jag skulle vilja ha ett barn till. Men nu börjar jag närma mig en ålder där jag inte anser det (för mig) lämpligt att skaffa barn fär man helt enkelt är för gammal.