16 juli 2007

Whops det bidde några böcker idag oxå

Idag blev jag inspirerad av Christian och beställde bara icke-skönlitterära böcker från Bokus. Dags att ta tag i det livslånga lärandet igen och inte bara sluka rysare/deckare jämt och ständigt.

Dessa blev det.
Länkarna till Bokus i detta inlägg är via Tradedoubler.

Jesper Juules böcker har jag funderat på att läsa länge, hans sägs ha bra åsikter om barnuppfostran och familjeliv. Ett område som kan vara intressant att läsa om. Konsten att vara social skall jag läsa för att faktiskt förbättra mig, jag vet rätt väl vad som är "fel" på mig och förhoppningsvis kan jag få mig lite råd på hur jag skall hantera det. Så slipper jag kanske framstå som framfusig, för öppen, bitsk, ilsk, besserwisser och allt vad jag nu ofta får höra. Kanske är det dags att sluta att säga att folk får acceptera mig som jag är och bara fortsätta vara sådan eller faktiskt lyssna på vad folk tycker är jobbigt med mig. Jag vet inte, samtidigt tycker jag ju att alla inte behöver vara helt mainstream och likadana som alla andra. Vilka avvikelse accepterar vi hos en individ och vilka tycker vi borde slipas bort?

Jag har helt klart behövt jobba på mitt privatjag och mitt jobbjag och när man arbetar på en arbetsplats med människor man känt i flera år som sitt privatjag ja då kan det vara svårt att ställa om till sitt jobbjag i deras närhet. Att man som människa har olika roller, mammajaget, sambojaget, jobbjaget osv... kankse kräver att man sätter sig ner och identifierar sina olika rolljag?

Jag har ju mina Béatrice, Bea och Beata och de mappar rätt väl mot olika roller i mitt liv, men de gaddar ibland ihop sig och ställer till med hyss.

Böckerna jag beställde häromdagen skickades från Morgongåva idag.



Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: