Ingredienser
Portioner: 10
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära
Gör så här
Skala eventuellt rabarbern och skär i minde bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.
Förvara chutneyn i kylskåp. Gott till stekt eller grillat kött eller kyckling.
Andra bloggar om: recept, rabarberchutney
2 kommentarer:
Tack för tipset om ruccola-peston! Min odligt växer mig verkligen "över huvudet" ;)
Tror att min mor testade den här, men är inte säker på om det var i ica hon hittat receptet, men hon hade gjort en rabarberchutney som var jätte god.
Skicka en kommentar