10 april 2016

Dag 101 (#041/#blogg100) - Roller derby

Efter ett tidigt och långt föräldramöte med fotbollslaget (föreningsliv, föreningsekonomi och frivillighet är intressanta saker och verkar hanteras lite olika i olika föräldrar) så drog jag iväg till Sunderbyn och tittade på roller derby.

Vincents lag verkar hamna i en erie med 11 lag, 2 möten med varje lag ger 20 matcher på ca 16 veckor, sen så skall de dessutom spela DM och lilla VM och eventuellt en kupp samt 4 träningar i veckan. Det lär bli en hel del fotboll från mitten på maj till september. Ni andra med -01:or hur många matcher spelar de på säsongen?

Luleå Roller Derby mötte Crime City Rollers, om Luleå skulle vinna skulle de hoppa upp ett steg i tabellen och få lite lättare motstånd i SM i juli. Tyvärr var det dock Malmö som tog hem matchen idag. De plockade snabbt en rad poäng och deras blockers gjorde ett fantastiskt jobb. Luleå plockade upp kampen i mitten på andra halvlek och en rad poäng rullades in. Men de åts snabbt upp i ett power jam för Malmö. Det var en kul, spännande och tuff match. Jäklar vad fysiskt Malmö spelar.  Något jag gillade idag var att LRD satsade på att lämna över jammerrollen till pivotspelaren. Det gjorde de väldigt sällan förr. Gillar att man tar till det smarta knepet, visar på bra taktik. Minst en av gångerna missade CCR det helt först och nya jammern bara gled igenom. Sjukt snyggt.

Skall bli kul att se SM-slutspelet i Piteå i sommar. Dagens bild får bli denna på hur Mary Manhater och Scary Märy stoppar Power Pussy från att ta sig förbi.
Bandit plockar poäng.
Så gjorde även Louice Jönsson.
Här ser ni CCR stoppa LRD:s jammer Killyn.
Som vanligt avslutades allt med ett ärevarv där publiken tackar spelarna och tvärt om.
Efteråt begav jag mig till Luleå för att betala Vincents Stadium Sportscamp och köpa honom ett par kompressionsshorts till. Han älskar kompressionskläder. Träffade Mattias på stan och vi fick och långfikade. Trevligt med sällskap.

Inga kommentarer: