25 april 2016

Dag 116 (#056/#blogg100) - Fixat!

Idag hände det, jag löste problemet jag brottats med i dagar. Gud så jäkla skönt att det är klart. Frustrationsnivån har varit hög, känt mig både korkad och ointelligent när jag inte fått till det. Men nu funkar det och allt besvär är glömt. Utmaningar är till för att brotta ner och bemästra och det är nu gjort. Skall fira med en bit mandeltårta och en kopp gott te framför ett nytt avsnitt av The Code.

Dagens bild blev aningen utmanande med en mindre snöstorm ute men det slutade med att jag stannade på 97:an och hoppade ut bilen, gled ned för en slänt och lutade mig mot ett viltstängsel och tog en bild medan snön gjorde allt för att leta sig in på objektivet (om man zomar in på bilden sern man snöstrecken). Höll sen inte på att ta mig upp för slänten igen. Bilar susade förbi nära när och jag ble lite nedstänkt av slask. Men jag blev hyfsat nöjd med bilden. Vissa dagar blir det bara ett kort taget och de dagarna längtar jag lite extra efter en lång runda på ett nytt ställe med kameran i högsta hugg.
Men en sådan här dag när det tokblåser och snöar blötsnö vertikalt längtar jag varken efter promenad eller fotografering. Då blir jag extra förvånad när Vincent som hatar att gå drar på sig jackan och tar en promenad för att jobba med den stukade foten skonsamt. han tränare sa att en promenad om dagen var bra rehabilitering och eftersom ungen är dedikerad sin fotboll gör han detta oavsett väder. Det är hängivenhet till sporten.

En fördel med blötsnön som vräker ner nu är att den faktiskt äter upp den snö som ligger. Kanske är vi av med snön innan veckan är slut med lite tur. I övrigt har jag gissat på isfritt på sjön 18 maj i år. Sambon gissar på om en vecka. Får se vem som vinner i år.

Smarthuvudet Bea satte antifrisstuff i håret i morse, ekologiskt stuff från Veleda men jag glömde tydligen bort att det doftar jättestarkt så nu har jag orsakt mig själv problem med andningen. Suck. Ibland undrar jag verkligen hur det står till med intelligensen.

Inga kommentarer: