04 april 2016

Dag 95 (#035/#blogg100) - Att fota människor

Hostade så mycket i natt att jag blev utkörd ur sovrummet vid 3-tiden. Fick lägga mig på soffan där jag inte hostade alls. Tror vi har lite för torr luft i sovrummet.

Vaknade dock inte utvilad alls så när väckaren ringde vid 6 snoozade jag 2 gånger och släpade mig upp först 06:30. Hade ett möte idag som jag behövde piffa till mig inför. Kände mig helt rådvill bland alla krämer, puder och borstar efter duschen att det inte blev många sekunder över för det där trollhåret jag har. Kläderna hade jag i alla fall hängt fram redan igår så jag slapp leta fram dem.

När jag for till jobbet var det frost ute igen. Träden var lite vita och hela Luleå var insvept i dimma.

Mötet kändes rätt bra, får se vad som kommer ut av det i slutändan, kan vara intressant att jobba vidare med.

Satt kvar på jobbet till 18:45 för att komma ikapp efter ledigheten med några grejer som snart skall vara klara plus att Henrik skulle vara klar på gymmet kl 18:50 så då passade det bra. När vi körde hem började det regna. Den sena timmen och regnet gjorde att dagens bild blev lite lidande. Men eftersom jag för en gångs skull bar makeup så vände jag kameran mot mig själv. Något irriterad efteråt märkte jag dock att när jag ställde in kameran att använda remoteappen i mobilen så skippade den att spara bilden i rawformat. Redigering blev ju så gott som omöjligt av det. Trist. Makeupen satt fortfarande kvar rätt bra efter 13 timmar men håret var det värre med. Trasselsudd, jag behöver både klippa mig och färga om håret. Just nu verkar det vara gradient i 3 färger. De lade tydligen en mörkare färg på mina gamla utväxter så den decimetern är mörkare än resten och sen är det ju givetvis mörkt i hårbotten inte helt snyggt.

På tal om att fotografera människor så gjorde jag ju det när jag var i Puerto de Mogán. Jag funderade en hel del på gatuporträtt när jag redigerande bilderna. Varför de oftast gör sig bättre i svartvitt. Annars jagar jag oftast färg men när det kommer till människor så föredrar jag ofta svartvitt (som så många andra). Undrar varför, är det för att det är så svårt att fånga hudtoner korrekt, att svartvitt döljer kass belysning lite bättre eller vad?

Ett exempel är restaurangarbetaren som tog en paus. Här kommer samma bild i först färg och sen svartvitt. I färg känns den lite rörig. Den röda bojen tar fokus och man märker människorna i bakgrunden mer i färg. Men samtidigt är det ju lite mer liv i färgbilden kan jag tycka. Vad tycker du?
Man är ju klart snyggare i svartvitt än i rosa :-)


Inga kommentarer: