24 april 2016

Dag 115 (#055/#blogg100) - Sol, promenad, fika och ett misslyckande

Vaknade till strålande sol ute och ett twitterflöde av Stockholmare som gnällde över att det snöade. Aprilväder verkar vara ett bortglämt begrepp där nere i södern.

Åt frukost och sen tog jag på mig och gick en promenad bort till Ruter Retro. Nerven i foten bråkade och höften stramade men jag hade inte ont i alla fall. Solen värmde så jag fick ta av mig halsduken. Skönt.

Behöll mössan på då håret fortfarande var blött. När jag tvättade det i morse satte jag i lite av min tangerinefärgbomb ovanpå det mörka. försökte få lite mer röd ton i det istället för lila men det gick sådär. Upptäckte också att när jag sätter upp håret så syns bara det mörka framifrån (se bild nedan) och det ser ut som om jag färgt håret jättemörkt, en färg jag inte alls trivs med dessutom. Jag kan ju inte ha håret utsläppt varenda dag heller, har det rätt ofta uppsatt eftersom jag sitter framåtböjd och läser eller måste var ute när det blåser. Hmmm hmm vad gör jag åt det tro. Kan man gå tillbaka till salongen och säga att man inte är helt nöjd? Har dock egentligen inte råd att fixa med tanke på att det gick på 1700 spänn från början. De har ju inte gjort något direkt fel men det känns bara inte jag. Jag borde sagt nej redan när hon visade färgen hon ville lägga i botten, jag tyckte den var för mörk men oftast så blir ju färgerna lite annars väl i håret. Som jag skrev igår trodde ja ju inte heller att det skulle var så brett med den mörka färgen och bli mer inblandat.
På Ruter retro mötte jag upp med Anders och Johanna som kom från Luleå för att fika med mig. Alltid lika trevligt. Vi blev sittande länge. Köpte en gudomligt god mjuk pepparkaka med blåbär och mandelmassa. Hon har börjat baka en massa kakor utan gluten där, det är trevligt med tanke på att varken jag eller Johanna äter gluten.

Gick en annan väg tillbaka och trodde jag skulle behöva vända, en väg jag gått många gånger var nu avspärrad med höga stängsel. Lyckades hitta en väg runt. Kom till ett ställe med en massa lastbilar, tog en bild som och upptäckte att kameran sa "no card". Öppnade luckan och såg att kortet hoppat ur och tryckte till det igen. Tog en ny bild och trodde att jag inte hade flyttat på mig. Kan meddela att man alltid måste kolla fokus igen efter en sådan manöver. bilden blev oskarp. På väggen till garaget hängde en uråldrig anordning för att pumpa däcken på lastbilarna. Gillade färgen och formen så den förevigades i dagens bild.
När jag nästan var hemma igen upptäckte jag att min mössa inte var i fickan längre. Hmm jag hade ju känt den när jag gick ut från fiket och jag tog upp mina vantar strax där efter. Sen var jag inte och rörde i fickorna något mer. Tog bilen och åkte tillbaka till Ruter Retro, hittade min älskade buff/mössa på en bänk utanför. Puh!

När jag kom hem igen var tanken att jag skulle byta en halvljuslampa på bilen. Men upptäckte att nä någon sådan lampa hade jag tydligen inte hemma, hade tagit fel på förpackningarna. Såg sedan att ett helljus och en annan lampa också gått sönder. Och då kollade jag ändå lamporna i fredags. Bilen skulle besiktas nu på måndag, flyttade den tiden så jag hinner köpa lampor och fixa dit dem. Vet dock inte hur jag skall komma åt de som sitter vid batteriet. Bara tanken på att börja montera bort det för att komma åt får mig att slå upp numret till närmaste verkstad.

Slöat några timmar framför datorn, läst lite bloggar, är så dålig på att hitta igen och komma ihåg dem nuförtiden så det blir långläsning när jag hittar dit. Idag var det Julia Skotts blogg jag läste med nöje. Hon är duktig med orden och skriver om intressanta saker. Försökte kommentera några grejer men idag ville sig inte tekniken. Irriterande.

Nu skall jag lägga in rödlök, putsa två fläskfiéer och fylla med färskost, skala och klyfta palsternacka, sötpotatis oh potatis och med lite tur har vi några morötter hemma också. Tänkte göra ungsrostade rotfrukter med fläskfilé och rödlök till.

Får inte glömma att hämta Vincent i Sävast också. Han är och tittar på fotbollsträningen, den stukade foten var inte helt nöjd med att han körde 4 pass handboll på breddningslägret i helgen. Han tror själv att han nu behöver vila foten i två veckor. Jag tyckte han skulle prata med tränarna och se vad de har för tips. Kanske finns något han kan göra mer än bara vila.

Skall försöka fixa naglarna ikväll också. Han i morse tänka att nu var alla hyfsat jämnlånga och fina. Han knappt tänka tanken klart innan en böjde sig långt ner och en annan skivade sig. Mina naglar är verkligen urusla på att vara fina. har typ en dag om året med bra naglar.

Inga kommentarer: