06 april 2016

Dag 97 (#037/#blogg100) - Dimmigt

Snöat ute i natt medan jag låg och vred och vände på mig, kan inte sova just nu, beror inte bara på hostan. Träden var vita nästan hela vägen till Luleå. En dimma låg över stan. Släppte av Henrik på jobbet och min plan var att svänga ner mot varvet, parkera och ta en bild på Bergnäsbron i dimma. Men så fick jag hjärnsläpp och svängde åt andra hållet. Orkade inte vända om och drog iväg till jobbet så jag var där 07:30.

Lunch med Ida idag, lika trevligt som vanligt. Får komma ihåg att boka in en ny dejt.

Försökt hinna med att läsa på några av alla nyheter som kommit i Azure de senaste veckorna men han inte så långt. Måste hinna med det för att kunna planera några grejer. Han i alla fall med att hjälpa en kollega med Azurerelaterade saker och sen en annan. Fördel om man får hålla sina kunskaper ajour så att de inte ramlar bort ur skallen. Blev sjukt glad häromdagen över multipla dashboards i Azure. Gjorde mitt liv så mycket lättare, samma med nya Analytics som verkar smutt. Ibland funderar jag på att börja teknikblogga bara för att tvinga mig själv att hålla kunskaperna i trim, men det skulle ju typ bara bli för min egen skull för det finns andra som gör det så mycket bättre. Snart kan jag dock skriva massor om IBM MobileFirst efter att ha grottat ner mig i det rejält de senaste månaderna. Däremot längtar jag sjukt mycket efter att få sätta tänderna i någon systemlösning, få grotta ner mig i kravbild, prata med användare, ge någon en bättre arbetsmiljö, tillföra värde i verksamheten. Det vore sjukt kul. Saknar det så mycket. Tänk att få använda "nya" grejer, IoT, Big Data, prediktion, kognitiva API:er mm mm. Har massor med idéer och ack så lite tid. Satt med en kollega lite i går eftermiddag och diskuterade liknande saker som de eventuellt kan göra med data i ett system och kände liksom hur hjärnan vaknade till.

Men idag tillbaka till sönderhackad dag, påläsning och möten. Dimma i hela skallen. Satt över på jobbet idag till 19:40. Kl 17 blev det ju äntligen tyst och jag kunde jobba ostört och sprutade ur mig text.

Det han bli ganska mörkt ute innan jag kom mig iväg med kameran. Dessutom vräkte regnet ner och det tokblåste. Perfekta fotoförhållanden. Tog mig ner till Södra hamn och tog en bild på den "välkomnande" portalen. Jag som gillar rostig plåt har inga problem me den delen men den står så konstigt till och har urtrist arkitektur. Men det får vara dagens bild. Men jag gillar blänket som blev i kullerstenarna från lampan som är utanför bild. Idag blev det snarare en port till det grå än en välkommen till Luleåport. Höll på att blåsa bort när jag tog bilden.

Inga kommentarer: