03 april 2016

Dag 94 (#034/#blogg100) - Försökte hitta 10 försvunna bilder

Lae mig alldeles för sent igår, klockan han bli typ 3. Fotade norrsken lång in på natten och Dagens bild får bli på ett av dem. Nu är snart säsongen slut och jag måste hitta annat att fånga. Igår natt fixade jag också till de sista bilderna från resan och nu finns alla bilder i blogginlägg här i bloggen. Jag hade ju inget vidare nät på hotellet så jag kunde bara skriva inlägg men inte lägga upp något i bloggen.

Blev brutalt väck av Vincent 09:40 när jag var i djupsömn. "Men skall du kliva upp eller?" suck hade glömt att ställa väckare för att skjutsa honom till fotbollsträningen. Bara att trött masa sig upp och och klä på sig med andra ord. När jag kom tillbaka satte jag mig vid datorn och redigerade nattens foton. Sen började jag rensa bland fotona. Blev förvirrad av att 10 bilder saknades i mitt årsalbum mot antal dagar i bloggen. Letade och letade och kunde inte förstå hur 10 bilder skulle kunna vara borta när jag alltid lägger bilden i albumet först och sen hämtar därirån till bloggen. Men efter mycket funderande kollade jag upp vilket dagnummer det faktiskt är idag och upptäckte att jag någonstans verkar ha gjort ett hopp på 10 dagar i bloggen. Suck. Nu ändrat där och ordningen är återställd.

Åkte in på stan och fikade efter att ha hämtat Vincent på träningen. Köpte mig en bok, Den vita staden av Karolina Ramqvist. Mest för att den var tunn, ville ha något jag skulle hinna läsa ut idag. På framsidan stod "Av författaren till Flickvännen". Ingenstans stod det på omslaget att det var en fortsättning på samma bok, det stod på insidan längst bak vilket jag såg halvvägs in i boken. Förvisso en fristående fortsättning men man förväntades nog ändå känna till Karin och vad som hänt henne. Som fristående bok tycker jag inte den fungerade speciellt bra nu när jag läst ut den. Blev som en dålig novell där man inte lyckas ge nog med ledtrådar till livet runt just dessa sidor.

Köpte mig ett par nya skor, ett par Rieker. Kanske inte världens sexigaste skor direkt men de är inte av typen terrängsko och jag fick plats med min breda framfot så de får duga, passar förhoppningsvis både till klänning, kjol och byxa. Köpte en massa smink också, insåg när vi skulle åka på semester att mitt smink var uråldrigt och borde ha kastats för längesedan så nu skall jag göra en utrensning. Har inte sminkat mig ordentligt på flera år så jag kände mig helt vilse bland alla olika lager smink som nu finns. Börjar verkligen bli en gammal tant.

Handlade middag och lagade lax i ugn med potatis och en sås på gräddfil, chiliflakes, citron och hackad dill. Den såsen smakar verkligen svensk sommar. Gott.

Vincent skall åka på Stadium Sportscamp i sommar igen och jag försöker hitta lämpliga resealternativ för honom. Tror jag nu fått till det och får hoppas att det finns biljetter kvar sen för SJ skall ha sjukt mycket pengar för avbokningsbara biljetter och det tar upp till 2 veckor innan vi vet om de fått plats på sportscamp eller inte.

Klockan är nu 20:55 och mina ögon går i kors, tror jag skall krypa till sängs. Har massor att ta tag i på jobbet i morgon samt ett spännande möte.

Inga kommentarer: