22 april 2016

Dag 113 (#053/#blogg100) - Våren tur och retur

Väckarklockan ringde 05:00 och 35 minuter senare brummade jag till flygplatsen för att åka till Stockholm över dagen. Möte på Kistakontoret 9-12 och sen var min plan att vara ledig. Hade ett bra möte. Jobbade hela lunchen för att komma ikapp det jag missat 9-12 men sen var jag faktiskt delvis bortkopplad. Tog några samtal, svarade på lite mail mm medan jag tog mig till Kungsträdgården. man måste tydligen dit och fota körsbärsträden när de blommar. Jag tog 1 bild på trädens blommor och sen fotade jag människor.

Här och var hängde det saker i träden.

Många  var det som fotograferade men vissa såg bara oförstående ut som dessa tre damer.
Alltså förstår ni något av detta? Vad gör alla människor?
Många mobiltelefoner men också många med rejäla doningar. Man såg många som alternerade med att fota blommor och fota folk. Jag tror att jag och en kvinna fotade varandra samtidigt. Dock blev min bild på henne suddig. Lyckades även hitta igen en bild på mig själv i instagramflödet. Blev lite förvånad. Skrollade och tänkte kolla någon med samma hårfärg som mig :-)
Jäklar så besvärligt med zoom när de rackars blommorna dansar omkring i vinden. 
Just de här tjejerna hittade jag igen på Instagram sen vilket var lite roligt.
Blev den här bilden bra nog Insta då?
Han har en Sony A7, jag blev lite avundsjuk.
Men var kom alla dessa ungar ifrån?
Den här kvinnan tror jag fick med mig på någon bild. Notera hur typ alla i bilden tittar i en kamera eller i en mobil.
 Den här  tjejen manövrerade sig fram med sin kaffedrink fast besluten att få en bild på den och blommorna, har inte lyckats hitta den på Instagram dock.
 En ung kille fotade med en liten analog kamera. Ibland hakade filmframdragningen upp sig och han stod och lyssnade intensivt medan han vevade.
 Han var så härligt koncentrerad när han fotograferade så jag kunde inte låta bli att fota honom.

Dagens bild får bli en sista bild på den unga killen med den lilla analoga kameran. Tänkte först bvälja en av de andra bilderna där man slapp störande personer i bakgrunden men där syns hans kamera så dåligt och det var ju den jag var nyfiken på egentligen.
Efter Kungsträdgården tog jag mig en promenad bort mot centralen via lite omvägar. Här en bild på Vasabron.
 Riksdagshuset.
 Den där påbyggnaden matchar inte speciellt väl huset den ligger på, undra om de tänker göra om fasaden på det underliggande huset också. Nu ser det ut som om en av de där kranarna tappat en låda ovanpå det huset.
 Nere på Stadshuskajen fotade jag denna andhona. Hon var väldigt van med människor.
Hon hojtade lite och då kom hanen springandes.
@addesmith funderade på om det är samma fåglar han fotade i Stadshusparken bara några dagar tidigare. Hans hona har en liten svart prick på halsen som jag inte hittar på min men det kanske bara är smuts.
 Nere vid vattnet vid Klarabergsstrand (eller vad det nu heter mitt emot Waterfront) fotade jag lite vårblommor. Skönt att få se lite gröna gräsmattor.
Jag avslutade med en bild på Waterfront. Många ogillar tydligen byggnaden men jag tycker den är rätt cool. Gör sig bra på bild i alla fall.
Hemfärd från Arlanda 19:35 så jag var hemma 21:20. Det blev en lång dag. Men skönt att få lite sol i ögonen och känna på våren även om det tokblåste ute.

Sen bar det av hem till snön igen.


Nu blir det till att sova och förhoppningsvis ha sovmorgon i morgon. Henrik är ute på galej och jag gissar att han inte kommer hem förrän i morgon. Han brukar sova över i Luleå istället för att försöka passa en nattbuss hem.

Inga kommentarer: