31 januari 2014

2 problem fixade

Idag gjorde jag upp eld i kaminen, lade ett tjockt täcke och min kudde på golvet, på med spikmattan. Lade mig ner och drog ytterligare ett tjocktäcke över mig. 

Han inte ligga länge innan jag däckade och sov två timmar. Helt däckad och avslappnad. Vaknade en gång av att sambon kom och pratade med mig och somnade om. När jag sedan skulle upp satt spikmattan inborrad i ryggen kändes det som. Men nackspänningen jag hade när jag kom hem hade släppt. 

Släpade mig sömndrucken upp för att förflytta mig till sägen. Blev stoppad av yngsta sonen som ville att jag skulle fixa Nexus 7-plattan som inte hade laddat - igen. Försökte med de vanligaste tricken med att kolla att det var rätt laddare, att sen satt i ordentligt och försökt nå bootloadern men skärmen bara flickade. Googlade och läste att man kan behöva öppna och trycka batteriet på plats. Tog mig mod och en kökskniv och bände upp bakstycket. Hittade inga uppenbara sladdar som kunde ha hoppat ur enligt beskrivningar men tryckte batteriet neråt i alla fall och vips blinkade skärmen till och den bootade upp. På med bakstycket igen och nu får den ligga på laddning över natten. 

Nu får vi hoppas båda fixarna håller i sig. 

Inga kommentarer: