18 januari 2014

Snöbus

Behövde komma utanför dörren när det fortfarande var ljust ute. Tänkte gå ut och fota men visste inte var jag skulle fara. Var -23 ute. Velade och ville inte att ljuset skulle hinna försvinna så det slutade med att jag valde min egen trädgård, där finns inte så mycket att fotografera i snön dock så jag tog med mig hårig rekvisita. Först ut var Jasha. Han var inte helt nöjd med att bli nedsläppt i snön. Kom springande mot mig skrikandes, ungefär "matte din jävla idiot det är galet kallt i snön", sen klättrade han upp på mig där jag låg platt på snön och fotade honom. Stackars kisse. Till saken hör att han brukar gilla att vara ute i snön och busa runt men idag var det tydligen för kallt även för en sibirisk katt. Han hoppade ner från mig och jag sprang mot ytterdörren och slängde mig i snön igen, lyckades ta några bilder till innan han nådde dörren och vi gick in. På sista bilden ser han ut som en Furby i kroppsformen och han räcker ut tungan till mig den lilla rackaren.

Sen fick storkissen Emilian följa med ut, han som tjatar vid ytterdörren varendaste dag. Tog honom under armen och gick ner till sjön. Han var inte lika ilsk som lillkillen, bara butter. "Hallå vem har lagt allt det här kalla ute, ver är min gräsmatta, ja men kolla där under den stora granen och under studsmattan är det dit går jag". Sen fick jag ägna massa tid med att locka ut honom därifrån och frysa om mina fötter. Tillslut kom han dock och gick förbi mig där jag låg platt på mage i snön med kameran i högsta hugg.

Tyckte det blev en skön färgton i bilderna. 

Fick tips av +Per Foreby på G+ att prova att använda en upplättningsblixt nästa gång så blir det mer wow-känsla så det skall jag prova. Är rätt dålig på blixtfotografering, har sällan blixten med mig ens. Skulle väl egentligen säga att jag är rätt dålig på fototeknik rent allmänt och av någon anledning väldigt svårt att få det lilla jag lär mig att fastna. Jag pekar och klickar, snurrar på exponeringstid och bländare, iso, vitbalans och sätter skärpa lite hipp som happ, som det känns bra snarare än vad det borde vara. Ibland blir bilderna skit, ibland blir de rätt ok men jag får typ aldrig några riktigt riktigt bra bilder tekniskt sett. Men så har jag inga ambitioner att fota bröllop, andras barn eller på något sätt lägga mina fotokunskaper i vågskålen för någon annans lycka heller.

Men kylan ute satte sig på lederna idag, vet i sjutton vad som hände, däckade när jag kom in, varenda led värker. Åt på restaurang igår, kan de ha använt mjöl i maten, beställde en biffstek med lök och stekt potatis, borde vara mjölfritt. Så då är det nog vädret som bråkar helt enkelt.

I morgon skall jag ta mig till Luleå så tidigt jag kan, fota nere på isen innan jag skall träffa Johanna på Börje Olsson kl 12. För när vi fikat klart lär det vara mörkt ute.

Inga kommentarer: