02 januari 2014

Ressugen

Jag börjar inte jobba förrän 13 januari (även om jag har svarat på en drös mail idag) och jag vill resa iväg någonstans. Ramlade över några vinterbilder från Lofoten bland annat från en liten ort som heter Reine. Blev oerhört sugen på att åka dit (även om det nog gör sig lite bättre i mars när det är solljus några timmar till). Det är 80 mil att köra enkel väg och det känns lite långt ensam. Det går i och för sig att ta tåget till Narvik och buss ner på Lofoten men jag skulle nog hellre ha bil med mig och åka runt.

Men jag vill verkligen komma iväg några dagar och fota, ta det lugnt, promenera och bara vara. Ett alterna

tiv är ju då att åka till min ständiga tillflyktsort Abisko med tåget, det enda stället som verkar ha öppet nu. Alla andra väntar på att skidsäsongen skall sätta igång i slutet av februari :-( Vill jag fota borta vid Silverfallet kan jag ju alltid promenera eller hyra skidor och åka bort till Björkliden. Men det hade samtidigt varit skönt att ha med bilen upp, kunna åka till nya ställen eller ännu hellre åka till något nytt ställe men man får väl ta det som erbjuds. Skall kolla tillgängligheten i Abisko och på tåget i alla fall.

På tal om att ta det som erbjuds så var jag ute på promenad i halkan idag igen, till och med två promenader. På första stoppade jag ner mina kamera i fickan på jackan, det är bra med liten kamera och stor jacka, hittade typ inget att fotografera. Hela stan är skitig, slaskig och grå och det känns som det inte finns något att fotografera, eller jo jag har ett litet projekt i bakfickan, det finns en hel del roliga ljusinstallationer som nog kan göra sig bra på bild, de är dock utspridda och jag behöver stativet så antingen får jag kånka omkring på allt, ta bilen eller hoppas på att det slutar vara så jäkla halkigt så jag kan ta cykeln. På första promenaden tog jag i alla fall en bild. Två tjejer svängde ut framför mig på vägen, de såg så roliga ut i sina identiska strumpbyxor i en ovanlig orangeröd färg så jag tog upp kameran och knäppte en bild. Kände mig som värsta fluktaren som fotade småtjejer bakifrån.

På runda två fortsatte jag att ta bilder på militärbron, tog den första igår. Har en tanke på 2 bilder till i alla fall, båda är nu tagna med iPhonen, skall nog ta mig till bron med kamera och stativ i morgon och ta om dem ordentligt. Typ enda roliga objektet just nu, eller ja kanske hängbron kan funka oxå men tyvärr går det inte någon bro bredvid man kan stå och fota på.

Och på tak om Abisko inser jag att mitt bilderna från turen i april i fjol inte är omhändertaget, det måste åtgärdas. Några bra bilder måste ju finnas där, en vet jag ju men den har jag redan visat upp.

Inga kommentarer: