18 mars 2015

Dag 77 (#018/#blogg100) - Fick sällskap på isen

Försov mig i dag också, vaknade med ett ryck 07:30 och jag som skulle vara i kö på vårdcentralen för provtagning den tiden. Nå ja får ta det någon annan dag.  gick och plocakde in kameran som stått och fotat en time-lapse under natten.

Herman var lika yrvaken han vid samma tid. Skyndande mig att duscha och plocka i ordning mina saker. Barnen gick till bussen men Herman missade sin buss och ringde och ville ha skjuts så då fick jag skynda mig ännu mer.

På jobbet gick allt i ett idag, mycket testgrejer, diskussioner och granskningar, avstämningar i projektet jag driver och en drös annat inklusive att försöka skriva det där blogginlägget från MWC. Åt er urtrist "torsktail" (vad är det för fel på att säga torsksvans?) till lunch och efter den satte jag mig med en stor granskning.

Efter jobbet skjutsade jag en kollega till hockeytemplet och sen på vägen hem fick jag syn på en fin solnedgång strax efter Avan och körde en bit för att kunna vända och stanna. Tog en bild som får vara dagens bild.
Sen stannade jag igen där jag har tänkt att ta en bild i flera dagar. Testade lite bara, behöver annat objektiv och bättre ljus den dagen jag skall ta det som dagens bild. Men ibland behöver man få testa lite också. Så den här kommer ni få se igen men förhoppningsvis lite bättre.

Ringde barnen och frågade om de kunde tänka sig hämtmat, jo de ville ha kinamat så jag ringde Ming Palace och beställde och hämtade upp. Kastade i mig en tandooribiff som var stark som attan, fick svalka munnen med lite jordgubbsjuice. Sen bytte jag om och gav mig ut. Tanken var att springa idag men det vankades norrsken (hade redan fångat ett utanför vardagsrumsfönstret, men bara en trist liten båge) så då ville jag ha kameran med plus att underlaget verkligen inte gjorde sig för löpning idag särskilt inte nu när mina dobbar är trasiga.
Efter en tur ner till sjön för att se om det gick att få någon bra bild (nä det gick det inte)  så fick det bli en promenad med kameran på ryggen. Gav mig av bortåt stan och bestämde mig för att gå Bodträsket runt med en avstickare ut på Killingholmen. Gick och spanade efter norrsken och såg ett över badhuset (men väldigt ljust badhus och en mörk himmel med svagt norrsken var svårt att kombinera, skall se om jag lyckas göra någon form av blend på bilderna) och ett över kyrkan som jag fångade innan jag fortsatte runt sjön stirrandes på himlen, men inget mer än svagt grönt dis.
Men när jag var nedanför campingen hade det tilltagit ut över sjön, skulle kanske kunna bli några bra bilder. Började gå ner mot sjön, till min förvåning stod där redan en man med kamera. Vi började prata.

Han fotade norrsken för första gången och han var rätt nöjd först med den starka båge som lös över sjön men blev lite till sig när bågen sprack upp i flera armar som sträckte sig över oss i fina formationer. Vi fick några bra bilder båda två tror jag. Men den upplysta omgivningen gör att norrskenet blir ganska svagt.
Vi sa adjö efter en 30 minuter och jag fortsatte hemåt, stannade nedanför kyrkan och knäppte några bilder innan jag stoppade ner kameran ordentligt och valde att kika lite i mobilen medan jag gick.
Det skulle jag inte gjort för den grusade gången var förrädisk, mitt var det var så kom en fläck med blankis och jag och mobilen vi flög. Mobilen flög ur sitt skal. Slog i båda händerna och fick ont i handlederna och i händerna, är alldeles svullen nu. Fick leta ett tag innan jag hittade mobilen och kunde sätta fast den i skalet igen. Var hemma efter 10,9 km.
När jag kom hem hade norrskenet brett ut sig över sjön här hemma så jag satte igång kameran på en 720 bilders time-lapse. Vi får väl se i morgon bitti om det blivit något. Den jag satte igång innan jag gick och lade mig igår ligger obearbetad men jag såg i kameran att norrskenets centrum hade lagt sig precis utanför bild största delen av tiden så jag gissar att de bilderna åker i papperskorgen. Men vi får väl se något kul kanske går att göra med dem.

På tal om foton så kan jag ju skryta lite med att en av mina bilder blev dagens bild hos Igsweden (#ig_sweden) på Instagram.

Inga kommentarer: