20 mars 2015

Dag 79 (#020/#blogg100) - Det blev inte så mörkt

Började dagen med att bli påmind om #rockasockorna så givetvis tog jag 2 st uddastrumpor, dock ej färgglada för jag hittade inga i min strumplåda, alla i tvätten. Herman däremot lyckades med den delen. Blev alldeles varm i hjärtat av alla bilder på Instagram på kvällen. Tänk att en 10-årings upprop kan spridas så.

Idag såg alla fram emot solförmörkelsen som skulle nå sitt maximum strax efter 11 i Luleå. Jag uppmanade barnen hemma att inte titta in i solen och låta bli att försöka fota med mobilen (även om just mobilens vidvikelkamera nog inte skulle ta någon större skada). Körde förbi några mackar på väg till jobbet för att kolla om de hade senaste Illustreras Vetenskap som det medföljde ett par glasögon med men icke.

Själv hade jag med kameran men utan att ha något filter gissade jag att det inte skulle gå så bra, hade läst på att man skulle just ha ett vidvinkelobjektiv på för att inte skada sensorn i kameran men å andra sidan blir ju då solen bara en liten prick på himlen.

Innan hade jag ett kundmöte där vi fick massor av beröm, det kändes bra efter några tunga veckor på jobbet. Känns som mitt huvud lättar lite nu när det faktiskt börjar bli lite ljusare. Idag är det dessutom vårdagsjämning och vid 23 i natt går vi om södra Sverige i ljusa timmar. Jag ser så fram emot att få ljuset tillbaka. Jag mår verkligen uruselt i mörker. Det uppenbarade sig lite andra ljusglimtar på jobbet idag oxå som gör det aningen lättare att stå ut med att ha på tok för mycket grejer (alla pyttesmå dessutom) just nu. Saknar nästan att ha en stor upphandling att grotta ner mig i, stänga in mig och knappt svara på tilltal.

Som jag hade gissat så gick det inte att fota solförmörkelsen men jag fotade lite kollegor som stod mot solväggen som blev allt svalare och svalare. Men så där jättemörkt blev det aldrig. Men visst lite läskigt skumt ljus. En kollega hade tagit med sig en svetsarmask vi kunde kika igenom.
På lunchen gick vi till Bistro Norrland och jag åt en jättegod gulashsoppa. Saknade bara ett gott mjukt bröd till. Men sådant kan man ju inte förvänta sig att få när man är glutenintolerant. Efteråt gick vi på Hägglunds en sväng, lyckades ta mig därifrån utan att handla. Puh för det brukar bli dyrt. Nu kom jag på att jag fortfarande inte beställt den där Kånken Big Fjällräven jag vill ha som kameraväska men nu när jag kollar finns ju en Maxi Kånken Fjällräven också, vilken skall man ha av dem tro. Vad jobbigt det blev med val fast Maxi har ingen termosficka på sidan och det vill man ju ha så då var det avklarat men vilken färg tro. Vincent har den mörkgröna som jag hade velat ha och jag vill gärna inte komma ut på fototur med hans svettiga träningskläder i väskan och han skulle inte bli så glad om han kom till träningen med fotoutrustning. De färger jag gillar bäst är den vinröda, den grå och den gula samt den sand/vinröda men givetvis är just de slut i lager. Den gula hade nog varit snyggast till min röda Fjällrävenjacka.
Bild skärmdumpad från http://www.fjallraven.se/kanken-big
Efter lunchen satt jag ner med chefen och redde ut gamla surdegar, hoppas de nu är borta från mitt bord. Sen in i möte om en av produkterna där utvecklarna tagit fram ett nytt utkast på design, såg riktigt lovande ut. Kul med engagerade och duktiga kollegor. Skall bli så roligt att få presentera produkten när den är klar.

Satt och jobbade över till kl 19 men han inte klart med min text jag skrev på så det blir att jobba mer ikväll eller i helgen, det skall även in bilder så de måste jag bearbeta också. Hade hoppats slippa jobba i helgen. Men men vill samtidigt stöka undan det där. Min plan var först att ta mig till Abisko i helgen men dels var det fullbokat på stationen och dels har jag utbildning på måndag som jag måste gå på och då kan jag ju inte vara ledig.

Men det var rätt bra att jag satt kvar på jobbet för Vincent ville bli hämtad i Sävast kl 20. Han och några kompisar hade spelat fotboll tillsammans i flera timmar. Skönt att de spontantidrottar ibland, brukar gnälla på honom att han bara rör sig på träningarna och inget emellan. Då väljer ungen att spela fotboll i -4 grader. Nå ja han frös inte.

Jag stannade till vid vägkanten i Sävastnäs och knäppte en bild över älven, den får bli dagens bild. Gillar den blå färgen som blir i isen.
Hämtade upp Vincent i Sävast och åkte hem. Herman och Henrik var och käkade pizza så jag gjorde mig 2 mackor, tittade ut och ett ganska ljusstarkt men tråkigt norrsken låg utanför fönstret. Glömde ställa om kameran från när jag fotat på isen och lyckades tydligen fånga norrskenet med ISO100 (förvisso 20 sekunders slutartid med f/2.8).

Idag hade jag inte riktigt någon ork för en 2-timmarspromenad, dessutom kom jag mig ut först 21:26 så det skulle bli väldigt sent. Satsade på att röra mig i en timme istället, eftersom bilderna redan var tagna idag behövde jag inte gå med ryggsäck och stativet. Matade på 7,22 km på en timme. Nästan ok, eller ja det är ok för att ha varit på halkiga gator med på tok för mycket kläder på mig.

När jag skulle mata in dagens promenad på Sverigestafetten möttes jag av:

Blir spännande att se vad som kommer i brevlådan. Bilden ser ju heeeelt galen ut utan bildtexten som löd: "Kombinerar dagens promenad för #sverigestafetten med ett nackdpärrsskapande stirrande på natthimlen efter norrsken att fota men idag är fröken aurora mer blyg. Så fort jag fått fram kameran ur ryggan och upp på stativet gömmer hon sig. Hon var betydligt mer exhibitionistisk igår. Ja då var hon till och med otrogen mot oss här i norr och fläkte ut sig på himlen söderut."

Inga kommentarer: