31 mars 2015

Dag 90 (#031/#blogg100) - Promenad i Skellefteå

Fick kliva upp dödstidigt för att vara på jobbet för ett möte kl 08:00. Ute vräkte snön ner och det hade det gjort hela natten. Höll på att inte komma ut med bilen och på 97:an till Luleå gick det så galet långsamt. Men jag och chefen som jag skulle ha mötet med anlände samtidigt. Möte avklarades, mål sattes osv... sen mitt andra möte blev inställt så jag satte mig i bilen med en kopp te och körde till Skellefteå. Även om plogbilen varit ute på E4:an så var det bara plogat i ena fältet. Omkörning blev svårt och när någon väl försökte så kom en slaskvåg sköljande över oss andra. Har nog aldrig tagit så lång tid till Skellefteå förut.

Trevligt att träffa kollegorna där för lite lunch och jobbmöten. Fick i ordning på en plan för ett jobb vi skall göra efter lite resursstrul. Men inget som inte kunde lösas med några mail och samtal. Sen kom jag på att skulle jag sätta mig och köra hem så skulle det bli en sen promenad idag och oinspirerat i ett snöregnigt Boden. Lika bra att avverka det i Skellefteå. Frågade Linda på kontoret om förslag och hon tyckte jag skulle gå längst med älven, det finns ju massor med broar att korsa över så en mil skulle inte bli några problem att gå som en runda. Tyvärr så skottas inte gångstigarna vid vattnet på vintern så jag fick pulsa mig fram i 2 decimeter blötsnö. Trots gore-textskor blev jag sjöblöt efter ett tag. Men men ullstrumpor värmer bra. Gick först åt ena hållet, över en bro.
Insåg jag att det var rätt kort tillbaka till närmsta bron därifrån jag kommit, fortsatte till nästa och gick över men fortfarande rätt kort, kollade på en karta med hälsans stig och tänkte, jag har ju gott om tid, jag går. Så jag gick bort till en damm, över där och sen tillbaka över bron där jag kikat på kartan och sen tillbaka in till stan. På min tur längst med älven kom jag fram till en grillplats, där stod ett gäng bilar och husvagnar. Några romer utanför som fixade med en eld och bar in saker i husvagnarna. Hälsade och pratade med en ung kvinna. Lämnade det jag hade i kontanter i fickan innan jag gick vidare. Funderade på hur det skulle vara att bo så där. Man gör ju det på semester ibland, då är det avkoppling, komma bort från allt, men alltid. Inte ha en dusch i närheten osv... och att de kan tycka att det faktiskt är värt det, att det är ett bättre liv för ett tag än att vara i hemlandet. Såg att Aftonbladet gör en reportageresa från Rumänien just nu men inte hunnit läsa. Skall göra det.

Vips hade jag gått nästan 14 km (även om appen sa 18 till mig när jag stoppade, men inläst data i FnBeat säger 13,97 km och det är en grymt störande bugg i appen tycker jag) och stannat och fotograferat en Landskyrkan från lite olika håll. Den andra som är från parkeringen får bli dagens bild. De är tagna med 1,5 timmars mellanrum och jag tyckte vädret var det samma. Har plockat vitbalansen från kyrkans vägg på båda men ändå är den ena betydligt mer blå än den andra. Vädret var grått grått grått idag. Önskar jag hade fått till någon bild från ena hörnet så man sett mer av hur kyrkan ser ut men tyvärr gick det inte utan att få med bilar. Får bli någon annan gång.
Körde sen hem i mörker och snöglopp efter att ha stannat på macken och köpt mig korv med mos, en dricka, en te och lite chips. Lite får man lyxa när man skall köra långt.

Inga kommentarer: