30 mars 2015

Dag 89 (#030/#blogg100) - Men vad gör man när man inte skall promenera?

Jäklar vilket dåligt väder i morse. Sambon SMS:ade och varnade att flera bilar låg i diket på vägen mellan Boden och Luleå. Fick lova att köra försiktigt. Men när jag väl kom mig i väg, så var det ganska uppkört. Lyssnade på min ljudbok och försökte hålla mig vaken. En timma på morgonen gör stor skillnad på en morgontrött person som mig. Jag kommer nog aldrig bli morgonpigg.

Hade säljarmöte på morgonen och  försökte hänga med samtidigt som jag fipplade med lite annat. Rapporterade av min del och ställde lite frågor innan vi sa adjö. Resten av dagen gick i ett, och vips var det lunch (där ett mycket trevligt mail anlände, men det kan jag inte berätta mer om nu, ni får "stay tuned....") och efter det utvecklingssamtal. Min chef hade avsatt 1,5 timmar, haha att han aldrig lär sig, vi var inte klara efter 2 timmar och får fortsätta i morgon. Men jag gick ut därifrån med en bra känsla, dels för att jag fick beröm, vilket alltid är trevligt, bra feedback på vad jag skall förbättra, helt relevant och sen slutligen verkar det som om riktningen börjar utstaka sig lite även om jag själv inte vet jag jag vill bli när jag blir stor :-) Önskar bara saker skulle kunna gå lite snabbare, lite mer fokus, lite mer respons. Men men....

Efter jobbet åkte jag på föräldramöte med Hermans klass. Vi skulle försöka få ihop en planering för klassresa för barnen i maj. Inte så lätt som det kan låta. Lutar i alla fall åt att de skall åka till Boda Borg i Skellefteå som vi gjorde i fjol med Vincents klass.

Ute var vädret om möjligt ännu sämre än tidigare idag så att ge mig ut och gå när jag har 3 mil på pluskontot och Sverigestafetten är över plus sen hemkomst... Nä idag tar jag en vilodag faktiskt. 6 veckors konstanta promenerande varje dag har slitit lite. Så jag tar en dubbelpromenad på fredag istället. Funderar på att vara ledig i alla fall delar av torsdagen oxå. Behöver få vila lite. Påskhelgen skall ägnas åt vila och promenad. Så får det bli.

För att inte gå ut och gå fastän jag bestämt att vila idag så svängde jag in på Skogskyrkogården på väg hem från mötet. Knäppte en bild på klocktornet som dagens bild, skittrist, blev i alla fall lite roligare när jag behöll den blå tonen eftersom ändrad vitbalans till mer naturligt grå blev sjukt mycket tristare.
Tänk så annorlunda det ser ut mot senast jag fotade det. Dumt nog tänkte jag inte på att ta samma objektiv för att få med lika mycket på sidorna men jag tror bilden hade blivit ganska tråkig ändå.
Vädret inbjuder inte till så mycket foto idag. Dock tror jag att jag hade kunnat få en fenomenal bild på väg hem idag vid älven, en vit, minimalistisk bild sådana som jag gillar. Men jag var alldeles för mycket försenad för att hinna stanna och fotografera :-/ Kanske kan jag få ett nytt försök i morgon. Måste kolla väderprognosen.

Men tror ni inte trots att jag bestämt att inte gå ut, trots att jag tagit dagens bild så sneglade jag på klockan när jag satte mig för att skriva detta - om jag skyndar mig så hinner jag kanske gå ut vid 21, 2 timmar. Fick tvinga mig kvar i stolen. Hålla mitt löfte om en vilodag. Man måste inte gå varje dag, 7 mil i veckan funkar även med både en och två dagar borta, det fungerade innan Sverigestafetten. Så det borde fungera idag också.

På tal om Sverigestafetten så kom min Instagramtävlingsvinst idag. Ett par blågula strumpor och en väska, gissar på en skoväska. Både med Svenska Friidrottsförbundets logga på. Min friidrottande son fick dem av mig.
Nu blir det till att gå och sova tidigt för att vara på fortsatta utvecklingssamtalet kl 08:00 i morgon bitti. Suck chefen kan nog säga vad som helst till mig den tiden på morgonen. Sen skall jag ha ett kort möte med säljansvarig innan jag brummar till Skellefteå och träffa kollegorna där (vilket jag alldeles för sällan, skall skärpa mig, minst 1 gång i månaden borde jag ta mig dit). Jag och en av dem skall speca och räkna på ett system.

Känns konstigt att inte gå ut och gå, rastlös i benen. Jag är hopplös.

Förresten ringde Team Sportia på lunchen de oxå och meddelade att ta tar in Vincents trasiga fotbollskor som en reklamation. De är bäst på Team Sportia i Boden. Så i morgon får Vincent gå dit och prova andra skor med hjälp för att hitta rätt sort. Han vill nu ha ett par Nike Magista Opus, de går loss på 2000. Yikes! Nike HyperVenom som affären rekommenderar kostar som lägst 2200. Ungens fotbollsspelande kommer ruinera mig :-/ Vincent var dock tveksam till HyperVenom "De är en forwardsko". Han har alltså läst på om vilka skor som passar vilken position, säkerligen kollat vad ex olika målvakter har för skor. Säkert någon idol som spelar i ett par Opus. Jag har ju liiiiite svårt att se hur skovalet kan påverka en 14-årig målvakt ärligt talat. Men ungan har 45-46 i fotbollskostorlek så det är tyvärr inte så bra urval på annat än "tävlingsskor".

Inga kommentarer: