21 mars 2015

Dag 80 (#021/#blogg100) - Fika och skön promenad i solen

Innan jag gick och lade mig igår fotade jag norrskenet utanför fönstret.

Sov oroligt och vaknade mitt i natten av att det var galet varmt, drog ner elementet. Sen vaknade jag igen av att larmet som jag ställt förra helgen ringde 08:45. Lyckades somna om en timme. Fick massage när jag vaknade, behövligt för jag var verkligen stel. Skönt.

Det kom ett mail från Spotify, de borde rimligen ha rätt bra koll på vad jag lyssnar på så jag blev full i skratt när mailet kom med detta. Jag som verkligen avskyr metal, hur tänkte de? Eller har Vincent eller Henrik lyssnat på musik på min Spotify och sabbat infon om mig?


Efter en snabbdusch med en färgbomb i håret blev det till att stressa iväg till Luleå. Hade lovat att fika med Anders och Johanna. På fiket hade de slut på glutenfritt bröd så min överhoppade frukost blev inte åtgärdad istället åt jag en biskvi och en macaroon som fika. Vi blev sittande och pratade om bland annat Barcelona i 1 timme och 45 minuter. Trevligt med sällskap, träffar dem så sällan nu för tiden.

Gick bort till jobbet och bytte om till promenadkläder, bestämde inget om var jag skulle gå utan satte bara benen utanför dörren och började gå, blev att jag svängde upp mot Bergvikenhållet och sedan mot Björkskatan.

När jag väl kom till Björx så gick jag ner på fjärden. Följde strandlinjen i solen.

Valde att gå längst med kanten för att hålla lite koll på var jag var samt då lite kilometer i benen. När solen låg på och vinden kom bakifrån var det magiskt trots minusgrader ute. Lyssnade på en ljudbok med korta noveller och bara njöt, hade nog kunnat gå hur långt som helst. Efter ca 7 km började det kurra i magen och jag kom på att jag hade köpt en chokladboll för några dagar sedan när jag var ute och fotade norrsken, men jag hade inte ätit den då. Så när jag gick där på Björsbyfjärden halade jag upp den och mumsade i mig den. Gott med lite energi. Hade ju bara ätit en liten macka till middag igår och lite chips så fikat idag var inte så mycket påfyllning.
Gick förbi mina gamla hemtrakter på Porsön och kom att tänka på att under alla de år jag bodde där var jag aldrig ute på fjärden. Konstigt men det hänger väl ihop med att de första åren jag bodde här uppe vågade jag inte riktigt lita på isarna efter en hemsk upplevelse på Vänern som 12-åring då jag trampade i isrännan. Men numer går jag gärna på isarna men jag har respekt för dem och är försiktig.
Roade mig med att fota lite graffiti samt stenar och is under bron mellan Björkskatan och Porsön. Färgglatt i den nedgående solen.

På andra sidan bron tog jag dagens foto. Tycker det blev en rätt humoristisk bild.
Jag blev också rätt färgglad i den nedgående solen borta vid kanotklubben strax där efter. Knäppte en bild med min Lumia 930, den kameran är helt ok när det är bra ljus ute. Även bilden på is och sten ovan är med den.
Kom tillbaka till jobbet efter 16,22 km. Hade kunnat gå längre men eftersom jag gick iväg så sent började nog familjen undra var jag tagit vägen. De ville nog ha middag.

Där inne på kontoret satt kollegor och jobbade. En av fri vilja för att han gått och grubblat på en bugg, den andra inkallad när ett system strulat hos kund. Tryckte i mig en chokladboll till, heja vilken bra matdag det blev idag.
Sa hejdå och satte mig i bilen och for hem. Stannade till vid vägen och fotade solen när den sjönk ner bakom bergen.
Åkte på ICA och köpte middag och hem och lagade den fast först fick jag diska eftersom maskindiskmedlet varit slut i några dagar och ingen av de som ansvara för disken då ansett att handdiskning varit ett alternativ. Kl 20:00 satte jag mig vid datorn för att fixa bilderna och denna text. Ögonen gick i kors och nu en dryg timme senare är jag klar, sitter med en kopp te och skall nog gå och sova. Måste bara kolla norrskensprognosen och slänga i en tvätt först. Någon annan kommer nog få hänga tvätten åt mig. För jag känner att jag är på väg att däcka (så förhoppningsvis är det inget norrsken värt att fota i natt). Det såg i alla fall lugnt ut när jag satte mig här, himlen hade dock en fantastisk färg enligt kameran. Nu när jag skall gå härifrån verkar ett litet norrsken parkerat sig bakom granarna.

Inga kommentarer: