18 december 2008

Spotify + last.fm = perfekt match

Läste den här strålande nyheten hos Scary Mary. Det var ju bara en tidsfråga tills det skulle inträffa enligt många och rätt fick de. Tackar tackar. Och funkar finfint gör det. Nu kan jag avinstallera Scrobblify, den behövs inte längre.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

Mary sa...

Jag är så glad! :) Känns skönt att slippa "hacka" sig till skrobbling för OS X. Och skönt för Windowsanvändare att slippa Scrobbify.

JB sa...

Håller med om att det är underbart skönt med en permanent lösning på scrobblingen. Nu framstår Spotify ännu mer som både nutidens och framtidens musiklösning. Tänk den dag de släpper en version till mobilen också...

jenny sa...

Åhh, stön! Jag hänger inte med... Vad är last.fm bra för egentligen och vad tusan är skrobblifiering för nåt?

Varenda gång jag surfar runt i den här nätpölen har det hänt saker som får mig att känna mig som en stenåldersrelik... *dunkar pannan i en vägg*

Fredrik I sa...

Och nu ser jag att du också skriver om spotify och lastfm. Då kanske du har svaret på frågan jag just ställde hos Mymlan:

Alltså, jag är visst lite trög, men vad är det man kan göra i Spotify med lastfm som man inte kan göra utan?

BéatriceBeaBeata sa...

Jag skrev lite om det i ett tidigare inlägg det blir ingen föräsndring av Spotify men däremot hamnar all musik du lyssnar på i lstfm och dne bli smartare på att tipsa dig om ny musik baserat på dina tidigare preferenser. och med Greasemonkeyscriptet får du Spoiifylänkar i last.fm så du snabbt kan lägga dit de nya föreslagna låtarna osv...

Plus att man som lastfmnörd givetvis vill ha all sin musik scrobblad.

Fredrik I sa...

Ah, jag fattar. Det är inte spotify som förändras utan lastfm. Tack!

BéatriceBeaBeata sa...

Jenny: Scrobbling är att last.fm lagrar all musik du lyssnar på. Den räknar hur många låtar du spelat, statistik på föredragna artister, låtar mm. Sen ger den förslag på annan musik du borde gilla baserat på ditt tidigare lyssnande. Nu med last.fm-koppling i Spotify så får last.fm med även musiken som man spelar där. Det finns sen tidigare syncning med olika mediaspelare samt att synca upp sin iPod så när man jackar i den i datorn tar last.fm reda på vad man spelat när man haft den igång.

Tommy sa...

Hm, jag är nog också helt fel generation för det här. Spotify älskar man ju spontant, men statistik på vad man lyssnat på? Varför? Har man inte koll (från vänner nätet osv) på vilken musik man borde gilla utifrån vad man lyssnar på? Har du upptäckt någon ny artist pga last.fm och allt ditt scrobblande Bea?

BéatriceBeaBeata sa...

Tommy: Jodå jag har upptäckt ny musik. Tack vare mitt scrobblande har jag ju fått last-fm-grannar som lyssnar på liknande musik och via deras kanaler har jag upptäckt en massa jag gillar. Oftast har det varit för att de haft lite bredare musiksmak än mig och lyckats lura ut mig ur min synthbubbla.

Visst får man rekommendationer via andra oxå men då måste man komma ihg det, kolla upp det osv. Nu komemr det automagiskt. Jag ser vad mina vänner lyssnar på och kan snabbt klicka mig vidare och lyssna jag oxå.

kulturbloggen sa...

Tack för tipset. Det funkar ju jättebra.
RS