14 december 2008

Båda har nu graderat

Idag har båda barnen graderat i karaten (Ashihara). Idag körde de graderingen på lite annat sätt än förra gången. Alla karatebarnen graderade samtidigt så det var en ganska lång stund innan allt var genomgått. Herman satte katan hemma i morse men tappade bort sig några gånger under graderingen men var duktig på att korrigera sig själv när han hade kommit lite fel. Han försöker verkligen och har blivit mycket bättre på att lyssna när man hjälper honom. Förr surade han bara. Vincent har nu vitt bälte med orange streck och Herman rött. Vilken dag som helst skall jag lära mig vilket bälte som är vad :-)

Men armhävningar och situps behöver båda mina ungar få instruktioner och träning i, höll som vanligt på att skratta ihjäl mig.Idag fick alla börja om med situpsen efter ca 10 st för att Herman inte gjorde rätt. han gjorde något mer crunchliknande och på håll såg det ut som han bara lyfte på huvudet.

Sensei Micke sa till mig efter graderingen att det syntes att Vincent tränat på katorna hemma (vi var ju lite smått oroliga för graderingen då de inte hade kört ena katan mer än 2 träningar, däremot har de ju tränat teknikerna hela terminen). Får ta det som en komplimang. Vincent gillar verkligen karaten och går in för det. Han är så glad att han nu skall upp i gruppen för avancerade barn. Nu får han träna 2 gånger i veckan. Det kommer krävas lite omplanering här hemma att ha en unge att skjutsa på träning 17:30 på torsdagar men det skall väl gå det också. Förhoppningsvis kan jag ju själv börja träna efter nyår igen och då kommer jag också träna på torsdagar.

Efter graderingarna så hade vi julavslutningsfest. Sensei Micke hade fixat lite sushi (mycket goda) och Senpai Stefan med fru fixade tacos/burritos till oss. Jag och en annan mamma hade bakat. Jag slängde ihop en panna med marmorerade brownies (från Två systrar söta) de går alltid hem. Ungarna lekte och spelade fotboll, brottades lite och sen svullade vi mat och fika. En trevlig kväll. Kul när man umgås i en salig blandning åldersmässigt.

Nu ligger jag på sängen och jäser, proppmätt.

Lite bilder från graderingen finns i mitt Picasaalbum eller så kollar du på bildspelet nedan:Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Nell med gänget sa...

Grattis killar till graderingen :-)
Lycka till i fortsättningen.

Åse sa...

Vad roligt att de klarade sin gradering. Min stora kille är lite sugen att testa på karate. Hans kusin började nu i höstas så intresset har väl väckts därifrån. Här i stan måste de vara 7 år för att få börja, så vi får vänta till vårterminen.