05 december 2008

Camilla Lindberg är du helt jävla puckad?

Hur jävla dum i huvudet är man om man vill återinföra rökning på restauranger, pubar mm? Idiot! Visst rökare gör ett val om de vill ha sina lungor pajade men alla andra då, personalen och andra besökare? Vilket val har de?

Så här skriver hon i den inlämnade motionen enligt Expressen:
Visst är det så att rökning skadar hälsan, men individen har rätt att fatta också dåliga beslut i livet. Hetsen mot rökare pågår med metoder som är helt oacceptabla.
Själv blev jag överlycklig 2005, äntligen kunde jag gå på vilken restaurang jag ville utan att bli sjuk efteråt. Jag kunde gå ut och dansa igen.

Jag har aldrig tagit ett endaste bloss i hela mitt liv, men flera års arbete på en nattklubb gav mig överkänslighet mot cigarettrök. En överkänslighet som begränsar mitt liv rejält. Varför skall min valfrihet begränsas av rökare när man vet hur jävla skadligt rökning är för både den som röker och den som utsätts passivt? Förbudet infördes ju inte för att rädda rökarna från sig själva utan för att rädda personalens lungor.

Så jävla jobbigt kan det inte vara för rökare att avstå giftpinnen under ett restaurangbesök alternativt behöva gå ut (även om det för mig skulle kunna innebära att de kommer in igen med rök i kläderna och jag måste gå hem).


Så bra höll mitt löfte att inte gnälla, nä förresten det håller fortfarande för detta är så jävla korkat att man måste få säga det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Göran sa...

Felet är inte att du gnällde trots att du sagt att du inte skulle. Felet var att du läste skräp från Expressen. Vad har jag sagt om det?! Hjärnan möglar av sånt! q:

BéatriceBeaBeata sa...

Till mitt försvar så läste jag det inte i Expressen först utan såg det swicha förbi i min Google Reader men hittade inte igen vilket inlägg det var när jag skrev inlägget och glömde kolla upp det sen.

BéatriceBeaBeata sa...

Men nu letade jag fram det, det var detta inlägg av Henrik Alexandersson som Mymlan delade ut som jag läste på morgonen.

Göran sa...

Ok då. Förundersökningen läggs ned i brist på bevis... (.

Jenny sa...

Herregud... Tror inte hon får några blombud för detta förslag. Jag känner inte ens några rökare som skulle tycka att detta är ett bra förslag - de flesta märker ju själva skillnaden och tycker att det är fräschare att gå ifrån för att röka. Egentligen är väl det den yttersta valfriheten, precis som du skriver - att icke-rökarna också måste få möjlighet att välja att SLIPPA röken. Vansinne. Hur tänker människan?!

Tack för din kommentar häromdagen. Som jag skrev är jag själv kluven till vad som bör komma först - friheten att uttrycka sina tankar i ord, eller förmågan att formulera dem korrekt. Fast när det gäller vuxna har jag nog högre förväntningar ändå. Vi borde ju faktiskt ha hunnit lära oss, tycker man...

Och själv märker jag att om jag läser genom en gång extra innan jag trycker på publicera, så kan jag hitta saker som kan missförstås, och får en extra chans att rätta till det... Det har förbättrat mina inlägg många gånger - men sen håller jag med dig, en blogg behöver inte vara perfekt och minutiöst formulerad. Då förlorar man det unika med bloggen som kanal - just att det går snabbt och speglar skribentens tankar här och nu.

BéatriceBeaBeata sa...

Jenny: Det verkar finns en hel del bloggare som tycker som hon. Att företagarnas och rökarnas frihet skall gå föra alla andras.

Jenny sa...

Ja, fast politiskt tror jag ändå att det är så uppenbart bakåtsträvande (hälsomässigt) att inget politiskt parti med självaktning skulle vilja bli förknippade med att rösta genom det. Det vore PR-mässigt självmord. Hade det enbart handlat om rökarna själva, så visst - då handlar det om friheten att fatta också dåliga beslut. Men när lagen drevs igenom med argument som handlade om passiv rökning framför allt, då blir det så uppenbart tokigt att riva upp den lagen. Särskilt som hela västvärlden är på väg att införa liknande lagar, steg för steg.

Jag tycker att förslaget är absurt, men det gör mig faktiskt inte vidare orolig...

BéatriceBeaBeata sa...

Jenny; Det gör inte mig ett dugg orolig heller. Inget politiskt parti skulle vilja begå självmord genom att bifalla detta. Men läsa vissa kommentarer kring förslaget får mig mörkrädd. Att man kan vara så egoistisk och säga att det är ett skitbra förslag att de då äntligen skulle fy nyttja sin fulla frihet att råka igen. Det är lite skrämmande. Det är de personerna man möter på busshållsplatser mm när man snällt ber dem att röka utanför kuren när man själv inte alls har lust att stå ut i regn/blåst/snö för att en idiot anser att det är dennes fulla frihet att röka "utomhus".