15 december 2008

Sista järnet taget

Nu har jag legat på britsen i akutrummet på Sandens Vårdcentral för sista gången den här omgången. Distriktsköterskan Åsa satte försiktigt in droppnålen och satte igång det hela. Lyckades slumra lite på britsen och fick mig lite extra vila. Men är i alla fall toktrött idag.

Provsitter lite i mitt egna rum på jobbet (har ju ockuperat en palts i ett 4-personersrum i vanliga fall). Men här inne går inte att sitta ventilationen låter någor fruktansvärt och belysningen är så dålig att jag undrar hur någon kan ha haft det här rummet innan. Och avsaknaden av fönster utåt kan ju göra vem som helst deprimerad. Nä bäst jag tar med mig datorn och går tillbaka in till de andra för här piggnar man inte till direkt.

På onsdag eller torsdags skall jag tillbaka till VC för att ta blodprover sen får jag vänta en vecka innan jag får veta om Venoferet ar hjälp den här gången eller om jag får skriva lika deprimenrande som förra gången.

Undra hur mycket av Venoferet jag inte få i mig. Förra gången låg jag och funderade på följande tills jag somnade. 5 ml Venofer innehåller 100 mg järn det blandas ut i 1 dl natriumkloridlösning. När droppet är klart är det kvar vätska i ca 1,2 meter slang som är ~2,5 mm diameter (på insidan) plus att det ligger kvar lite i en pip i påsen som är 2 cm hög och ca 0,8 cm i diameter. 7 av gångerna har det varit ca 3 dm till kvar i slangen och ca 1 cm kvar i droppbägaren som är ca 1 cm i diameter. Så frågan är hur många mg järn som gått förlorat på 10 behandlingar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: