13 december 2008

Lucia utan Lucia

Idag är det Luciadagen står det i almenackan men jag har inte sett en endaste Lucia inte ens en tärna, tomte eller stjärngosse heller. Vad gör barnen av idag? Mina egna har varit hos kompis och sen tränat på sina graderingskator.

När jag var liten samlade vi alltid ihop några ungar på gården och så gick vi runt i trappuppgång efter trappuppgång och ringde på dörrarna. Ibland fick vi komma in dra några lussesånger och fick lite godis, frukt eller pengar för besväret. Minns hur jag ett år fick en jäkla massa apelsiner. Var stoppar man dem då? Jo i strumpbyxorna. Efter 10 apelsiner i strumpbyxan är det lite svårt att gå kan jag meddela.

Men lussekatt har jag fått i alla fall idag, det köpte sambon när han var och handlade i morse.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 kommentarer:

Hanneles jul sa...

Halloween är lättare, man behöver inte gå upp så tidigt...

BéatriceBeaBeata sa...

Tidigt? När jag var liten lussade vi hos grannarna på kvällen. Halloween firar vi inte här hemma.

Nell med gänget sa...

Var är hela Lucia- och framför allt julkänslan? Har heller inte sett till någon Lucia eller någon ur hennes anhang. I morgon dock blir det firande av på förskolan kl 16 och på skolan kl 17. Ja det blir till att ränna från ena stället till det andra.
Jag ahde sett fram emot snö i fredags och helgen, men icke, det regnade och var hyfsat varmt :-(
Bara det blir uppehåll i morgon då båda barnen skall vara ute. Ja anant var det på vår tid *harkel* ja skall man börja låta så nu, då fanns det i alla fall snö och många var ute och lussade i grannskapet, framför allt på kvällen.

Hoppas du fått användning av skidorna. Det är planerat ett barnskidlopp den 3 januari, men det ser ut att bli ett löplopp istället. Atti skall i alla falll få prova på att åka skridskor i morgon för första gången, om jag hittar mina dvs.