10 januari 2016

Dag 10 - Städa städa

Idag har jag skjutsat Vincent, tagit ett dåligt foto (men eftersom det är det enda tagna så får det väl vara dagens bild) och sen städat i gästrummet hela dagen. Så jäkla surt när det var ljust och fint hela dagen.

Jag var på Gruvberget och kulturbyn för att ta en bild när jag hade skjutsat Vincent. Det finns en vändplats där så jag tänkte att jag kör upp, vänder bilen och ställer mig nära vägen igen. Men när jag kört upp (lite mjuk snö) och kom till vändplatsen så var den helt igensnöad, försökte köra in en bit och ena däcket sjönk ner. Backade snabbt därifrån och kom snett. Körde fast. Lyckades ta mig loss efter många svordomar och trixande. Lyckades ta mig till tidigare hjulspår. Dålig sikt bakom bilen och min högra sidorspegel som var felinsälld var dessutom fastfrusen och reagerade inte när jag försökte ställa om den. Ropade på ett par som kom gående och de hjälpte mig. Bad om at få lite anvisningar för att jag såg dålig bakåt. Lyckades dock glömma att det svängde lite och gubben han tog för givet att jag läste spegeln så han sa inte så mycket. När jag då lyckades backa ut i snön igen kom han och knackade på min högra sidospegel och sa åt mig att jag måste ju titta i den. Suck. Nå ja jag kom loss, lyckades sen hamna lite snett åt andra hållet och ner i diket. Men de puttade på och hjälpte mig loss och sen var det bara att backa rakt ner. Jag var sjöblöt i svett, darrig och arg på min urusla backningsförmåga. Kom hem sur och grinig. Det blev ingen bild på Gruvberget så jag fick fota i nyponbuskarna hemma.
Gästrummet ha varit en total röra de senaste 5-6 åren. Allt som vi inte vetat var vi skall göra av har hamnat där inne. Och det är inte ett stort rum. Men nu har jag rensat ut och slängt en massa och flyttat annat till mer lämpliga ställen. Hittade ett 5 år gammalt födelsedagskort till mig med 300 kr i. För de pengarna skall jag nog köpa mig en fotobok. Lite tråkigare var att jag hittade totalt 600 kr i blomstercheckar som jag inte använt.

Mina lungor är helt slut efter allt damm som var där inne. Kan knappt andas nu. Det piper och tjuter när jag försöker andas.

Som vanligt när vi skall storstäda hemma gnäller ungarna och Henrik är skadad/sjuk så inget blir riktigt färdigt tyvärr. Men som tur är så har barnen ledigt från skolan i morgon så då får de väl göra färdigt helt enkelt. Jag måste dock själv röja upp vårt sovrum som ser ut som om någon släng in en handgranat i det rummet.

Inga kommentarer: