16 januari 2016

Dag 16 - Tidig morgon

För att hinna med allt som skulle göras idag så fick jag kliva upp tidigt och strax efter kl 9 stod jag och Henrik i skidspåret i Björknäs. Det var bara -5 grader ute men det blåste en del på raksträckorna när man var utanför skogen. Jag vann. Det blev 11,42 km även denna gång.

Sen åkte vi hem och duschade och jag åkte och lämnade Vincent på träning. Sen försökte jag hitta något att fota men med bil är det rackarns svårt att stanna på lämpliga ställen så jag gav upp. Visste att vi skulle på Ruter Retro senare och det nog skulle finnas lämpligt objekt där.

Åkte och handlade vad som behövdes för bakningen i rekordfart innan Vincent skulle hämtas i Sävast igen. Vi åkte sen allihopa till Ruter Retro där det var knökfullt med folk. Vi fick sitta på ovanvåningen i andra huset. Dock skönt då vi var ensamma där. Sen tog vi en liten tur och tittade på sakerna och jag fastnade för en cool räv. Hen fick bli dagens bild.
Sen hem och slava vid spisen. Gjorde 2 Tarta de Santiago till i morgon. I morgon skall Henrik baka bullar och jag skall dekorera de 2 TdS samt en vanlig tårta på köpesbottnar. Hade tänkt baka egna glutenfria men hinner bara inte det oxå.

Sen ställde jag mig och skulle göra linssoppa, jag älskar linssoppa och tänkte lyxa till mig och följa ett recept där man först skulle koka sin egen grönsaksbuljong. Tyckte det kändes som konstiga ingredienser och kort koktid. Men receptet fanns ju där så då borde det väl vara bra och beprövat. Jag smakade av buljongen när den var klar. Smakade absolut nada. Nå ja den åkte i soppan istället för vatten men när jag smakade av soppan smakade den ju heller inte något så det blev till att slänga i buljongtärningar ändå samt vräka på Herbamare örtsalt i tallriken. Då blev det ätbart. Serverades med vitlöksbröd och ett grovt fröbröd med ost.

Resten av kvällen har gått åt till städa upp efter mig i köket och lite annat. Hamnade av en slump på en sidan som handlar om att finansiera ett projekt med kickstarter och min dröm om att ge mig ut och vandra och verkligen får skriva en foto-/guidebok (eller kanske inte så mycket guidebok utan snarare min upplevelse av det så som jag gjorde när jag gick Camino Francés fast med lite mer matnyttig info och gärna kartor, jag älskar kartor) över någon spännande led väcktes till liv igen. Hur sjuttsingen förverkligar man en sådan dröm tro? Finns det ens intresserat folk. Kan jag ens skriva? Skulle familjen släppa iväg mig? Vet i alla fall att en uppskattade texten, han ägnade dessutom en bra stund åt att kommentera den åt mig (i kommentarerna på detta inlägg) vilket jag uppskattade.

Ögonen går nu kl 22 i kors och jag tror jag skall lägga mig på sängen och somna med en bok i händerna. I morgon kommer ett tiotal gäster under dagen för att fika och fira Henrik.

Inga kommentarer: