12 januari 2016

Dag 12 - Nu får gärna ljuset återvända

Vissa tycker att det går snabbt nu när ljuset återvänder men det är fortfarande mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag åker hem. Enda gången jag ser dagsljus är på en promenad till från lunchstället några minuter varje dag och genom fönsterrutan på jobbet om jag inte som idag sitter instängd i ett konferensrum så gott som hela dagen. Höll på att få ett mindre psykbryt idag på saker som bara går runt. Vissa saker verkar man inte komma indan hur mycket man än säger nej inte mitt bord. Vips ligger det där igen från en annan person och så går allt runt igen osv... Gah...

Jag blir så galet trött när jag inte får tillräckligt med ljus, irriterad och sur dessutom. Fotograferandet blir besvärligt i -18 och kolsvart ute. Har lite slut på kvällsfotoidéer i min närhet när jag inte kan ta mig ut och gå. -18 är normalt inte ett hinder men just nu strular en fot. När jag lyfter på min vänsterfot känns det som en del av foten liksom ramlar neråt, som om den vore lös. Gör inte så int men är fruktansvärt obehagligt. Det klickar till i foten också. Skumt. -18 är lite för kalt för mig att åka skidor i. Får inte upp fart nog för att att få upp värmen och har heller ingen andningsmask vilket mina luftrör nog skulle uppskatta om jag försökte pressa på mer i den kylan.

dagens bild får bli en park 'n snap från utanför Stadshuset i Luleå där man nu visar upp att Gammelstads kyrkstad firar 20 år som världsarv. Man har gjort en infotavla i is. Inte direkt en wow-bild att visa upp men det är i alla fall något aktuellt och något som visar vintern här uppe. De hade lampor som växlade färg men jag lyckades knäppa en bild där isen fick ha sin egna färglösa framtoning. Men tyvärr blev det rätt mycket blänk längst ner. Kom på först nu när jag lade in bilden här att jag kanske hade kunnat få bort det med polariseringsfiltret jag har i väskan. Är fortfarande inte van att jag kånkar omkring på filter. Måste lära mig att tänka på det. Men å andra sidan tänkte jag nog inte på blänket när jag stod där heller. Men nästa gång jag fotar is skall jag tänka på det. Såg att bloggaren Bert Bodin hade fångat den på bild också, han lyckades få den utan blänk så vill ni se vad som gömmer sig där i blänket titta på hand bild i inlägget här om Tiden.
I morgon skall jag nog ta med mig kameran ut på lunchen och försöka hitta något. Kanske frusna Lulebor på gatan eller något sådant. Hoppas foten mår bättre då också.

Var på väg att gå att köpa ett graviditetstest idag för min mens hade varit borta i en evighet. Räckte tydligen att planera in ett besök till apoteket för at den skulle bestämma sig för att komma. Bara att inse att man nu nog är gammal nog för att ha hamnat i klimakteriet. Flera kvinnor i min släkt hamnade ju där med strulande perioder ungefär i min ålder. Hur fasiken skall man veta om mensen bara är borta pga krånglande perioder eller om man gått och drabbats av icke-fungerande preventivmedel? Mycket frustrerande. Men än så länge har jag i alla fall sluppit de däringa vallningarna som jag minns mormor hade. Hon blev helt plötsligt tokvarm och svettades som en galning.

Inga kommentarer: