13 januari 2016

Dag 13 - Skidskola och stress

I natt var jag uppe alldeles för sent och försökte fånga ett norrsken på bild. Det jag inte såg då var att det var disigt ute så ingen av mina bilder blev direkt klar. Dessutom var norrskenet så snabbt att jag hade behövt dra ISO:n rejält  vilket blåste ut ljusen från andra sidan sjön. Nästa gång får jag dra fram filtren och se om jag kan balansera ut det den vägen.
När jag vaknade så var det en fin graderad himmel så jag knäppte en bild. Sen han jag inte med något mer så det får väl vara dagens bild då. Usch skärpning på den fronten.
En helt galet hektisk dag på jobbet där jag hade planerat in varenda minut och sen hände allt som inte skall hända samtidigt och jag han inte med något av det. Så nu ligger jag en dag back. Har ett rejält strul med Azure som förbluffade mig, fattar inte ens hur ett så stort bolag kan göra en sådan miss. Sen när jag skulle rapportera felet så kom jag plötsligt inte in i ett system jag behövde komma in i för info och samtidigt som jag stressade över det började jag bli mailbombad med frågor och behov av dokument jätteakut. Kul när man sitter i möte till kl 17 och får ett mail 16:13 om att någon måste ha något senast kl 10 i morgon bitti och man vet att man har möte klockan 8 till ca 10 i morgon bitti. Jaha kvällsjobb då... Kul kul... Älskar när andra har framförhållning.

Nå ja efter jobbet hämtade jag Henrik och vi for hem och kastade i oss var sin macka och sen åkte vi till Sävast Ski Team för vår första träff i skidskola för vuxna. Vi skall lära oss åka längdskidor i en riktigt bra och duktig klubb. Skall bli kul. Idag hade vi bara lite info om hur det funkar och så för det var -20 ute och kommunen hade inte ens tänt elljusspåret pga kylan så det blev inget åka av. Vi skall båda börja i gröna gruppen där man går igenom saker och ting verkligen från grunden för att lära sig tekniken bra. Jag har haft en del teknikträning på jobbets skidträning på onsdagar men det var så längesedan att jag inte har det i ryggmärgen och behöver verkligen få teknikgrunderna satta.

Tittade på en dokumentär om kraniofacial diagnos i Brev till allmänheten på SVT. Intressant om barn med missbildningar i ansiktet och hur de vill och blir bemötta. Hur mycket skall man exempelvis operera sig för att bli "normal".

Började titta på Deutschland 83, den verkar lovande men lite jobbigt med tyskan för jag kan ju inte det och kan därför inte titta bort emellanåt.

Inga kommentarer: