09 januari 2016

Dag 9 - Jag är en slöfock

Sova tidigt var tanken igår men så fastnade jag i boken jag läste och vips var klockan massor. Henrik kom och lade sig och klämde på min ömmande axel och rygg samt en punkt bak på skinkan. Dessa tre ställen värker så fruktansvärt vissa dagar att jag inte vet var jag skall ta vägen. Han var en ängel som klämde där medan jag låg och läste men plötsligt var klockan 1 på natten. Skulle stryka honom på magen som tack men somnade typ efter 1 minut. Mina händer värker också massor nu för tiden och jag kan inte göra mycket som innebär knådning eller lyfta tunga saker. Det är inte kul alls.

Tanken var att baka kaka till sammandraget, motionera och sen städa hela dagen. Ha ha så blev det inte det minsta. Jag gick förvisso upp och bakade en äppelkaka och sen gick jag och Herman ut till sjön, jag skulle fota såpbubblor som han blåste. Det gick mindre bra. Han frös om handen och bubblorna stack iväg i vinden eller sprack mot marken. Vi lyckades få en att landa på marken men jag hade bara några minuter på mig innan jag skulle köra Vincent så jag slarvade alldeles för mycket. Fel bländare mm. Bilderna blev inget bra alls. Helt oinspirerande. Nytt försök i morgon kanske men jag hade gärna velat ha annat än vitt vitt vitt och ett berg bakom. Inte ens att dra i alla reglage i LR hjälpte. Dessutom han såpbubblan hunnit säcka ihop lite.

Jag skjutsade Vincent till Hildursborg men istället för att åka hem och byta om för att ta en promenad men så såg jag den fina himlen och satte av med bilen bort mot Sävast till men jag var för långsam, hittade inget att fota. Solen han försvinna bakom bergen helt. För att få en dagens bild så åkte jag ut mot Bjässmoran där jag visste att det finns några lador på en äng. Så där stannade jag och fotograferade. Velade lite om färgtonen men kom fram till att jag gillade den blågrå mer än lite varmvitt som det blev om jag körde vitbalansen efter snön.
Så här såg den ut oredigerad gillar den så också.
När jag sen körde hemåt igen blev plötsligt hela himlen rosa men jag orkade bara inte att leta efter rätt ställe att ta en bild. Åkte hem och sen så gick det bara utför. Det blev bildfix och lite småplock och sen var det dags att skjutsa iväg Henrik till hallen för fikaförsäljning. I tre timmar skulle han vara där och jag skulle städa hemma. Men först åkte jag och handlade middag.

Jag är verkligen urusel. Frös som en tok och satt framför datorn och huttrade och sen tog jag mig några mackor. Lyckades tillslut ta mig samman och plocka ihop allt i vardagsrummet och dammsuga golvet. En sak mindre i morgon. Jag borde verkligen ha tagit mig ut i skidspåret idag, var ju bara -11 grader.

Henrik och Vincent skulle hämtas kring klockan 19 så jag brummade iväg till Hildursborg men inte var de klara inte. 26 minuter dröjde det innan vi kunde fara hem. Lagade fläsk och bruna bönor. Jag och Herman gillar det, de andra inte så förtjusta i det. Sen bosatte jag mig i soffan och såg på Skumtimmen. Har ägt boken i många år men alltid kommit mig för att läsa den och nu slipper jag ju.

Inga kommentarer: