29 oktober 2008

Makt på Stureplan, det viktigaste i livet?

Jag frågar igen och igen, makt över vad? Varför anser Linda Rosing att hon har makt? Visst stureplanskrogar odl. vill få publicitet vilket du nu kan få genom vissa stora bloggare men att ha makten att hissa/dissa ett uteställe, en frisör eller en mascara, vilken makt är det att sträva efter?

De bloggare som engagerade sig i FRA-debatten och som skriver om aktuella politiska händelser, som väcker opinion, som får oss att ifrågasätta, får oss att agera de har makt men hur ofta skrivs det om dem? Kring FRA-debatten gick det ju inte att undvika att skriva om dem men det står inte i proportion till den uppmärksamhet som Linda, Isabella (tydligen är hon inte Blondinbella längre), Katrin mfl får. På tal om dessa bloggar rekommenderar jag Tyskungen och hans recensioner av kändisbloggar, rolig läsning.

Makt idag definieras tydligen efter hur poppis man är på "kändisfesterna".

Fast Jinge tror ju att ju närmare valet vi kommer så kommre Isabellas blogg bli allt mer politisk, blir hom utesluten ur bratzgänget då? Vem tar hennes plats när hon blir en tråkig bloggare utan makt?

4 kommentarer:

Totte sa...

Tror att medias bild av vem som har makt kanske är en annan än bilden bland oss övriga. Tycker själv att kändisskap allt för sällan är förenat med klokskap. Tur det finns en massa kloka bloggare utan "makt".

Jinge sa...

Nejdå, bratsen ÄLSKAR moderaterna. Tänk på varifrån de kommer, inte fasen är det några förortsungar som har LO-anslutna föräldrar inte...

Anonym sa...

Bloggmaffian, sägs det i artikeln! Snarare välbesökta bloggar med högt marknadsvärde. I.o.f.s märkligt men enfald lockar tydligen läsare...

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Men så är det väl?
Makt är ju uteslutande baserat på hur många läsare man har på sin blogg. Inte vad man har att säga. Eller hur?

;-)

/Klaus