23 oktober 2008

Vill oxå kunna sticka


En färdighet jag ångrar att jag inte övade på mer som ung är stickning. Då stickade jag lite mössor, babystrumpor (eller inte så lite alla jag kände som fick barn fick massor med små stickade strumpor) och halsdukar. Idag minns jag knappt hur man lägger upp maskor. Kikade in hos Fröken Fräken och blev så avundsjuk, vill oxå kunna. Men jag är jävligt bra på det i teorin. Det senaste jag stickade var de här pulsvärmarna.

Kan man gå stickkurs någonstans?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

Zvea sa...

jo men visst stick kurser finns över allt. Stickamera.se ska någonstans på deras hemsida ha en kalender var och när man kan hitta kurser om stickning nära dig. Men annars sök på knit på youtube där kommer upp en massa videos och där kan man ju alltid kolla om man kommer i håg mer än man tror.
Mvh bambustickan

BéatriceBeaBeata sa...

Tack för tipset. Skall kolla på stickamera. Filmer i all ära men då krävs det att jag sätter mig här hemma och går något fel så hamnar stickorna och garnet i garderoben igen. Som sagt teorin kan jag, det är att få in rätta knycket igen som är det svåra. Just nu kan jag dock inte ens försöka pga en bortdomnad arm/hand.

Åse sa...

Här i stan finns en tjej som har en garnaffär och jag vet att hon har typ stickcafé en gång i veckan eller så dit kan man gå och träffa andra stickintresserade personer. Kanske finns ngt liknande hos er i Boden?

BéatriceBeaBeata sa...

Här i Byhålan finns det en garnbutik och de få gånger jag varit in där hanr det känts som om man bara stör dem så jag tror inte de har stickcafé tyvärr. Jag får väl åka hem till min älskade mormor och se om hom minns hur man gör.

Hemskapat sa...

Vill ni lära er sticka! Vanlig stickning, tvåändsstickning! Titta in på http://www.stickkurs.se! Välkomna!