22 oktober 2008

Bara skriva kort?

Jag börjar märka en trend, det är de korta inläggen som får kommentarer. Är det ingen som orkar igenom de längre? Eller orerar jag om helt ointressanta saker i dem?

Uppdatering: Med långa åsyftar jag de inlägg som är 500-800 ord långa. Som jämförelse kan jag väl nämna att berättelsen från Fjällräven Classic 2008 var 6767 ord (=megalångt så de förstår jag om ingen som ramlar in här orkar läsa, de är mest skriva för min egen skull samt några som frågat hur det var).

8 kommentarer:

/Dr. Peter Parnes sa...

Nej, det är ingen som orkar läsa de långa inläggen ;)

Välkommen till snuttifieringsvärlden, ingen orkar koncentrera sig mer än 15 sekunder på något innan det klickar vidare (internet, TV etc).

Personligen, läser jag mycket sällan dina långa inlägg eftersom det helt enkelt tar för lång tid. Ett tips är att sprida ut det på kortare inlägg istället. Tor jag skrev det redan på din Fjällräven classsic berättelse.

BéatriceBeaBeata sa...

En filmrecension eller kommentar till en nyhetsartikel är svår att dela upp i flera korta inlägg.

Reseberättelserna går det ju att göra så med men läsmängden blir ju den samma om det är 5 inlägg direkt efter varandra eller 1 långt inlägg. De är ofta styckesindelade med dattum så orkar man inte läsa allt får man väl återkomma och läsa nästa dagsetapp nästa dag. En sak är ju om man direktbloggar så det hamnar under rätt dag men att dela upp något man skriver i efterhand tycker jag blir konstigt i en blogg.

Att vissa orkar läsa långt är ju bara att se hos Blogge Bloggelito, han skriver mastodontinlägg men får en hel del kommentarer ändå.

Så jag gissar mer på att de som läser hos mig helt enkelt inte är intresserad av det jag skriver om i de längre inläggen (eller inte har någon egen åsikt i ämnet). För jag vill inte tro att de människor jag känner är så jävla snuttifierade. Så bråttom har vi inte här i livet.

BéatriceBeaBeata sa...

Ett tillägg, mina reseberättelser är inte vad jag åsyftade med långa inlägg (de är nämligen megalånga och främst skriva för min egen skull samt några som frågat hur det var). Jag syftade på inlägg i storleksordningen 500-800 ord.

FC2008 var på 6767 ord en viss skillnad.

Mysla sa...

Jag är nog dålig på att kommentera öht och skulle tro att du i dina långa inlägg helt enkelt skriver så pass uttömmande att jag finner det onödigt att bara skriva "jag håller med". Eller så är man lat och tycker att det tar för lång tid att både läsa mastodontinlägg och kommentera? Jag vet inte, faktiskt. Men jag skäms när jag läser sånt här, för jag vet att kommentarer är en stor del av bloggandet... Det är det som är roligast att få liksom.

BéatriceBeaBeata sa...

Ibland blir man glad av bara ett "håller med". Någon har läst det jag skrev och jag var inte helt ute och cyklade.

Ann sa...

Mmm... Jag är ju allergisk mot skräckfilmer, så de inläggen kommenterar jag inte. Men annars försöker jag att visa att jag har studsat runt, och yttrar mig väl oftast i alla fall. Kanske har folk med ont om tid lättare att sätta sig in i de kortare inläggen, om man läser på jobbet. Själv sitter jag ju hemma och häckar, tills bebis kläcks, så det är en annan sak.

BéatriceBeaBeata sa...

Ann. Jo du är bra på att kommentera, det är kul.

Anonym sa...

Läser nog de flesta inläggen, dock inte de om film o böcker eftersom vår smak där är så olika. Har jag inte varit in på några dagar ids jag heller inte läsa ikapp, tar för lång tid. Tyvärr är jag inte så duktig på att kommentera, men nu vet du att åtminstone jag läser iaf ;)

Trevlig helg!

//Jeanette (av ngn anledning ville inte blogger publicera min kommentar när jag prickade i namnrutan...skumt)