17 oktober 2008

Nötter som skall vara så nyttigt!

I förrgår kunde man läsa följande i SvD:
I ett rån kom tjuvarna över 300 kilo hasselnötter. Varför tjuvarna var så oerhört sugna på nötter är ännu oklart, men polisen i Hamburg går nu ut med en varning: ät dem inte!

Hasselnötterna ligger nämligen i säckar innehållande ett giftigt medel som ska få nötterna att hålla sig fräscha i lager längre. Innan de kan ätas måste nötterna behandlas för att bli fria från giftet.

– Vi letar efter tjuvarna eftersom de kan bli väldigt sjuka om de äter de här hasselnötterna. Giftet kan till och med vara dödligt, säger Hamburgspolisens talesman Holger Vehren till Reuters.

Om han tyckte att tjuvarna var ett gäng riktiga nötter framgick dock inte.
Att någon stulit nötter i Tyskland bryr jag mig inte så mycket om men det där med att nötterna är behandlade med ett ämne som kanske är dödligt känns inte så trevligt. Min undran är hur man blir av med detta ämne, vilka kemikalier används till det. Skall man tvätta av sina julnötter innan man skalar dem och käkar (för man vill ju inte ha en massa kemikalier på fingrarna när man äter innehållet i nöten). Hur får de medlet att inte gå in i nöten? Nötter har fram tills nu känts som relativt naturlig föda, gud så naiv jag är.

(Bilden kommer från stock.xchng)Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: