01 oktober 2015

Dag 274 - IT-arenan

Väckarklockan ringde för att jag skulle kunna vara på Clarion Sense 06:55 men det fanns inte en chans för mig att gå upp så tidigt. Hade inte sovit mycket i natt. Helvetes jäkla stresskropp. Somnade om 30 minuter vaknade sen i alla fall lite mer som människa. Gjorde mig i ordning och var på hotellet 07:25. Hade missat peptalket och genomgången men å andra sidan var jag bara där för att fotografera och fixa grejer till social medier och de instruktionerna hade jag fått via mail för några dagar sedan.

När jag kom påmindes jag om att hotellet är doftsatt, paniken slog till direkt, insåg att jag skulle bli sjuk, fan fan fan. Men eftersom Niklas den andra fotografen bara kunde vara där på fm så var det bara att bita ihop då jag behövde utföra sociala mediergrejer på förmiddagen. Men där emellan satt jag i ett litet konferensrum och försökte jobba. Jag kände redan efter någon timme att bihålorna skulle svullna igen helt. Huvudvärken satt som en betongmössa på mig.

Hade en massa tekniskt strul med att få bilderna ur kameran och mobilen men tillslut lyckades jag. Det är så knas att man inte kan maila fullstora bilder från en Windowstelefon, man får gå via OneDrive.

Det var inte helt lätt att fota inomhus utan dagsljus och svag belysning med det objektiv jag hade. Fick ta med hög ISO och det är inte alltid så smickrande när man fotar människor men så länge man inte tittar på dem i fullstorlek så duger de.

Konferensen avslutades med en talare från Piteå kommun (Sune Lindström) och sen en föreläsning av Nadja Casadei. Hon fick ett stresbollshjärta av Sune. Jag har ju hört Nadjas föreläsning förut men ändå kunde jag bitvis bli tårögd.
Efter föreläsningen blev det middag. Jag fick ett mindre spel på baren. Vi hade biljetter som gav oss öl, vin, cider eller 2 biljetter mot en drink. Själv hade jag alkoholfria biljetter och tog då för givet att jag precis som i fjol kunde lämna 2 biljetter för en alkoholfri drink men icke sa nicke jag kunde få lågalkoholscider, alkoholfritt vin eller öl för mina biljetter. Surade till rejält och försökte förklara att alla som vill ha alkoholfritt inte är människor som normalt dricker öl- och vin. Men nä jag fick inte ta något annat än det. Inte ens läsk kunde jag få enligt bartendern. Blev heligt förbannad men tog fram min plånbok för att då köpa mig något drickbart. Mina kollegor som såg vilket åskmoln jag var pga detta började prata med en annan bartender som gav med sig och tillslut fick jag beställa något som faktiskt var anpassat för absolutisten Bea. Fick en god alkoholfri drink. Blir så less på alkoholnormen som råder även inom alkoholfritt tydligen.

Efter maten (som var riktigt bra även för mig även om jag fick vänta lite på min mat) så tackade jag för mig och gick ut och gick en promenad i ett mörkt Luleå. Behövde få andas frisk luft och försöka rädda lungorna och bihålorna så gott det gick. Huvudvärken sprängde i skallen. Tog mig en runda på 6,95 km och stannade till vid fågeldammen på Östermalm och tog dagens bild. Saknade stativ så kameran fick stå på några stenar.

Inga kommentarer: